Ka-Ching! Dit is wat het Nederlands elftal verdient op het WK

Wow!

Vanavond is het ein-de-lijk zover en zitten we allemaal op het puntje van onze stoel voor de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. Exciting! Maar onze Oranje-leeuwen strijden niet alleen voor de wereldbeker en de eer dit WK, nee het Nederlands Elftal verdient er per ronde namelijk ook nog eens een heel erg mooi bedrag mee. Wait, what?!

Toernooi

Natuurlijk is het WK een goede kans voor de speler om zichzelf te bewijzen en te laten zien, maar daarnaast is het ook nog eens een super goed gelegenheid om een extra ‘zakcentje’ bij te verdienen. En nee, dan hebben we het niet over kleine bedragen! Want als we de cijfers mogen geloven, wordt er in totaal vierhonderd miljoen euro verdeeld over alle voetbalteams. Enne, hoe hoger je eindigt in het toernooi, hoe meer geld je binnen harkt. En om je een beetje een inzicht te geven, hebben we alles voor je op een rijtje gezet:

  • Groepsfase: 9 miljoen euro
  • Achtste finale: 13 miljoen euro
  • Kwartfinale: 17 miljoen euro
  • Halve finale: 25 miljoen euro (vierde plaats) en 27 miljoen euro (derde plaats)
  • Finale: 30 miljoen euro (tweede plaats) en 42 miljoen euro (eerste plaats)

Bonus

En als je dacht dat dat nog niet genoeg was, kunnen de spelers wellicht ook nog eens een mooie bonus verwachten. Hoeveel de spelers individueel verdienen aan het WK is niet precies bekend, maar tijdens het WK van acht jaar geleden ontving iedere speler een bonus van maar liefst € 30.000 bij elke gewonnen wedstrijd én bij het winnen van het wereldkampioenschap was dat nog eens € 270.000. Wow! En omdat dit alweer een paar jaar geleden is, is de kans groot dat die bedragen dit jaar nóg hoger liggen.

België

Voor België – die inmiddels is uitgeschakeld – zijn de premies per speler wel bekendgemaakt. Zo kregen de spelers in de groepsfase 42.000 euro, in de achtste finale 90.000 euro, in de kwartfinale 170.000 euro, in de halve finale 290.000 euro (vierde plaats) en 312.000 euro (derde plaats) en in de finale zouden ze 370.000 euro (tweede plaats) en 435.000 euro (eerste plaats) krijgen.

Natuurlijk is het niet zeker of deze cijfers kunnen worden vergeleken met de prijzen die onze Nederlandse Leeuwen krijgen, maar het geeft in ieder geval wel een beeld van hoeveel er met dit internationale toernooi verdiend wordt. Enne, it’s a lot!

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws