Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

TikTok tutorial: zo creëer jij de 'cold girl' make-up look

Aha!

Nu de koude wintermaanden zijn aangebroken, hebben we allemaal wel last van een roze neus en roze wangen. Heel logisch natuurlijk, als je iets té lang buiten staat. Maar wat blijkt nou? Deze 'look' gaat helemaal viral op TikTok! De zogeheten 'cold girl' make-up speelt heel slim in op de roze gloed in je gezicht die je krijgt van de kou. En wij laten je zien hoe je deze 'cold girl' make-up look creëert.

Cold girl make-up look

De 'cold girl' make-up look heeft alles te maken met de 'look' die je krijgt na een lekkere wandeling in de koude buitenlucht – denk aan de rode wangetjes en neus. Het is namelijk super easy om deze schattige look na te maken, zodat je er ook zo uitziet als je lekker warm binnen zit. Het enige wat je ervoor nodig hebt is blush. En omdat blush de laatste tijd terug van weggeweest is, is de kans groot dat jij die gewoon in je make-up la hebt liggen!

Easy peasy

Zoals we al zeiden is het naast dat je maar één make-up product nodig hebt voor deze look, ook nog eens supermakkelijk om te creëren. Je begint namelijk gewoon met je basis aanbrengen – foundation, concealer, etc. – waarna je vervolgens een flinke lading blush toevoegt. Maar niet alleen op je wangen, ook onder je onderlip, je cupidsbow en op het puntje van je neus. Easy peasy!

@alice_nevin Cold girl makeup tutorial (my fave winter makeup) #coldgirlmakeup #winter #makeuptutorial ♬ Jingle Bell Rock - Bobby Helms

Highlighter

Om je look he-le-maal compleet te maken voeg je er nog wat highlighter aan toe. Breng deze aan op je inner-corners van je ogen, je cupidsbow én ook op het puntje van je neus. Tada! Daar heb je je 'cold girl' make-up look.

Bron: NSMBL | Beeld: iStock