Matched by Mom-Petra deelt of ze Lorenzo nog een tweede kans geeft 

'Ik heb geen idee wat nou precies de reden is waarom hij niet doorpakte.'

Petra deed mee aan het allereerste seizoen van Matched by Mom. Het liefdesavontuur eindigde in een happy end, want ze ging samen met Lorenzo naar huis. Helaas verwaterde de prille liefde eenmaal terug in Nederland al snel. In gesprek met Grazia deelt Petra haar kant van het verhaal én vertelt ze of Lorenzo nog een tweede kans krijgt. 

Geromantiseerd 

Vanaf de eerste poolparty was er een klik tussen Petra en Lorenzo. Wat haar aantrok in Lorenzo? “Ik kon goed met hem praten, dat hij jonger is merk je helemaal niet. Ik kan echt de diepte in gaan met hem. Dat sprak me aan”, vertelt Petra als we haar bellen. “De relaxte vibe, die vind ik heel prettig. We lachten om elkaars grappen, dat trok me aan. Hij was wat oogcontact aan het maken en aan het flirten, dus dan merk je wel dat er interesse is.” Interesse was er zeker, want de twee trokken steeds meer naar elkaar toe in het programma. 

Of het ook serieus kon worden tussen de twee? Daar was Petra tijden Matched by Mom nog niet echt mee bezig. “Wat dat betreft ben ik niet zo’n lange termijn denker”, legt ze uit. “Als er iets op m’n pad komt, denk ik: let’s go, we gaan wel zien. Hij was daar wel degene die het meest bij mij paste. Maar je zit daar op een locatie waar alles geromantiseerd wordt. Dus je hoopt het wel, ondanks de leeftijd, dat het gaat werken”, legt ze uit. “De basis is er in elk geval. Maar dan kom je terug in Nederland en dan ga je het wel aan de leeftijd merken…” 

Allemaal voor de show 

Want wat is er tussen de twee gebeurd toen ze terugkwamen in Nederland? “Toen hebben we nog heel veel met de hele groep afgesproken, leuke dingen gedaan”, vertelt Petra. “Ik was ook wat vaker in Rotterdam, toen hebben we elkaar ook wel gezien. Maar hij gaf op een gegeven moment aan dat hij nog heel erg met zijn hoofd daar (in Portugal, red.) zat en ik moet heel eerlijk zeggen, ik heb geen idee wat nou precies de reden is waarom hij niet doorpakte”, zegt ze eerlijk. “Want wat gebeurde er? We zouden afspreken, maar dan liet hij niets meer van zich horen.” 

“We hebben toen een goed gesprek erover gehad. Ik zei: Lor, als het allemaal voor de show is geweest, dan wil ik best een showtje meespelen, maar laat het weten. Toen gaf hij aan dat hij me oprecht leuk vindt, en me nog wil zien. Maar daar bleef het bij”, stelt ze. “Hij heeft nooit actie ondernomen om me te zien.”

Tweede kans

Hoewel de twee niet meer hoeven te wachten tot moeder Thea ze op date stuurt, bleef het echte daten in Nederland dus uit. Zit er nog een kans in dat dat toch gaat gebeuren? “Ik heb geen idee, want ik heb het ook niet echt kunnen ontdekken hier”, legt Petra uit. Voor haar is het dan ook een raadsel waar het precies mis ging. “We hebben geen tijd voor elkaar gemaakt. Ik moet zeggen, ik ben ook heel erg druk hoor, maar je bent een man of niet. Je wilt iemand zien of niet en je doet er moeite voor of niet. En daarin schuif ik het af op de leeftijd, maar ik weet niet of het daarmee te maken heeft”, aldus Petra. Of ze Lorenzo nog een tweede kans wil geven? “Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Het zou kunnen, maar dan moet hij heel erg zijn best doen, want van deze praktijken ben ik zeker niet gediend.” Aha!

Beeld: Tom Cornelissen

Laatste nieuws