Lorenzo over Matched by Mom: ‘Ik heb mijn moeder wel even moeten overhalen’

Hoe heeft hij Thea zover gekregen dat ze toch het vliegtuig instapte?

Lorenzo was dit seizoen te zien in Matched by Mom. Samen met moeder Thea ging hij het liefdesavontuur aan in Portugal. Maarre, hij heeft zijn moeder wel even moeten overtuigen voordat ook zij het vliegtuig instapte, zo vertelt hij aan Grazia.

Foto met moeder

Het Matched by Mom-avontuur kwam op Lorenzo’s pad toen de makers van het programma een foto van hem en zijn moeder tegenkwamen op the gram. “Ik werd benaderd via Instagram nadat ze een foto van ons zagen op mijn verjaardag. Daarna hebben ze gevraagd hoe de band met mijn moeder is, en of ik single was”, vertelt hij als we hem bellen.” Toch heeft hij niet meteen ‘ja’ gezegd. “Ik heb natuurlijk wel even een aantal vragen gesteld, om erachter te komen wat voor soort programma het zou worden”, legt Lorenzo uit. “Er zijn ook realityprogramma’s waarbij je een soort van stempel opgedrukt krijgt, en dat was voor mij niet echt de bedoeling.”

Overhalen

Uiteindelijk was Lorenzo enthousiast om het liefdesavontuur aan te gaan. “Nadat ik de bevestiging kreeg dat het gewoon een leuk en degelijk programma was, en dat ze de juiste intenties hadden, had ik zoiets van: ja, dat lijkt me wel een leuke ervaring”, vertelt Lorenzo. “En zeker met m’n moeder erbij. Die heb ik alleen nog wel eventjes moeten overhalen”, lacht hij. “Zij houdt eigenlijk totaal niet van in the picture staan, maar ik zei: hoe leuk zou het zijn? Het is sowieso een hele mooie ervaring, we gaan lekker naar het buitenland met z’n tweeën en hoe mooi zou het zijn als je daar ook nog eens invloed zou hebben over wie eventueel je schoondochter zou worden?” Uiteindelijk was Thea om en vertrokken ze samen naar Portugal.

Belangrijkste vrouw

Hoe het hem uiteindelijk is bevallen om samen met zijn moeder het liefdesavontuur te beleven? “Tja, dat is niet iets wat je normaal gesproken doet natuurlijk. Maar als je er eenmaal over na gaat denken, dan is het wel iets moois”, vertelt de Rotterdammer. “Het is toch wel een hele belangrijke vrouw. De belangrijkste vrouw in je leven eigenlijk. Je ziet vaak genoeg dat dat toch niet klikt tussen schoondochters en schoonmoeders, of schoonzonen en schoonmoeders. Dit was toch wel een mogelijkheid om daar ook gelijk een match in te vinden.” Lorenzo vond die match uiteindelijk bij Petra. Echte liefde tussen de twee is tot nu toe helaas uitgebleven, maar wie weet wat de toekomst brengt!

Beeld: Tom Cornelissen

Laatste nieuws