Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rick Brandsteder opgenomen in afkickkliniek: ‘Gaat redelijk goed’

'Hij is aan zichzelf aan het werken.'

Kandidaten Expeditie Robinson 2022

Presentator Rick Brandsteder is opgenomen in een afkickkliniek, dat heeft zijn manager vandaag bevestigd aan RTL Boulevard. Ook geven ze een update over hoe het nu met hem gaat.

Aan zichzelf werken

Waarom Rick is opgenomen in een afkickkliniek, is onduidelijk. Zijn management wil daar ook niks over kwijt. Wel wil zijn manager delen hoe het nu met de presentator gaat. "Hij is aan zichzelf aan het werken", legt hij uit. "We hebben af en toe contact met hem en het gaat redelijk goed met hem. Wij zijn heel trots op hem dat hij dit doet. Daar willen we het bij laten."

Juicekanalen

Eerder dit jaar deelde Yvonne Coldeweijer op haar juicekanaal Life of Yvonne een filmpje van een 'stomdronken' Rick Brandsteder op het vliegveld van Málaga. Ook heeft de presentator al meerdere keren proberen te stoppen met roken tijdens Stoptober. Of hij hiervoor in de kliniek zit, is dus niet bekend. Wij wensen Rick in elk geval veel sterkte de komende tijd!

Aan de andere kant

Momenteel is Rick Brandsteder te zien al presentator van Expeditie Robinson. Na Dennis Weening en Kaj Gorgels is het dit seizoen de beurt aan Rick om naast presentatrice Nicolette Kluijver staan. De presentator weet in elk geval waar hij het over heeft, aangezien hij zelf ooit meedeed als kandidaat. Maar hoe is het om nu aan de andere kant te staan? "Ja, te gek natuurlijk”, vertelde hij eerder aan Grazia. “Ik heb wel een soort van voorkennis, een warming-up gehad. En ik heb er ook lang genoeg gezeten om het echte Robinson-gevoel te voelen”, legt hij uit.

Enne, dat heeft zo zijn voordelen in zijn rol als presentator. “Ik kan me daardoor misschien beter verplaatsen in de kandidaten en met ze meeleven”, legt hij uit. “En ze ook misschien af en toe stiekem een hart onder de riem steken om door te zetten.” Zelf vond Rick de expeditie namelijk ook niet altijd even makkelijk. “In de eerste week zat ik ook echt van: wat doe ik hier in godsnaam? Dit is totaal niet voor mij gemaakt, en wilde ik bijna mijn moeder bellen”, blikt hij terug. “Maar je maakt zoveel moois mee als je even doorzet. Dus ik wilde ook tegen de kandidaten zeggen: hou vol en geef niet op, want het is echt gewoon een belevenis.”

Bron: RTL Boulevard, Grazia archief | Beeld: Brunopress