Heftig! Kate Middletons favoriete tiara is schijnbaar pijnlijk om te dragen

Ouch!

Kate Middleton verschijnt heel af en toe met een shiny tiara op in het openbaar. Haar favoriet, de Lover’s Knot Tiara, blijkt alleen helemaal niet comfortabel te zitten. Sterker nog, hij zou best wel pijn doen.

Lover’s Knot Tiara

Volgens een nieuw rapport van The Mirror heeft de tiara de reputatie om pijn te doen bij het dragen. Dit geldt voor Kate Middleton, maar ook voor prinses Diana die vroeger ‘vreselijke hoofdpijn’ kreeg van het dragen van de Lover’s Knot Tiara.

Beroemdste tiara

Modecoach, celebrity-stylist én TikTokker Miranda Holder deelde onlangs wat achtergrondinformatie over het stuk van The Mirror. In het filmpje beschreef ze de tiara als een van de ‘beroemdste koninklijke tiara’s aller tijden’.

Ze vertelt: “De beroemde Lover’s Knot Tiara werd in 1914 in opdracht van Queen Mary gemaakt. Het bestaat uit glinsterende diamanten en 19 hangende parels in zilver en goud. De tiara wordt geschat op een waarde van tussen de £2 miljoen en £3 miljoen.” De tiara werd overgedragen aan koningin Elizabeth, die hem uiteindelijk aan haar schoondochter prinses Diana gaf, die de tiara zijn wereldfaam gaf.

@themirandaholder The lovers knot tiara. One of the most famous tiaras of all time. #tiara #royalstyle #royaljewels #katemiddleton #princessdiana #royalty ♬ FANTASY WALTZ – Gerry Moffett

Vreselijke hoofdpijn

Hoe glinsterend en mooi de tiara ook is, het kost dus blijkbaar ook een prijs. Volgens Holder was de tiara zo zwaar dat prinses Diana er vreselijke hoofdpijn van kreeg tijdens het dragen.

Na de scheiding tussen Diana en Charles gaf Diana de tiara terug, en zagen we hem voor het eerst weer in 2015 bij Kate Middleton, tijdens een receptie in Buckingham Palace. Ze droeg de tiara met verve, maar we kunnen wel zien dat ze, letterlijk en figuurlijk, een zware last had – prinses Diana droeg de tiara immers als een ware royal.

Kate Middelton tiara
Wie schittert er meer: Kate Middelton of de tiara? Bron: BrunoPress

Of de tiara nu pijnlijk is of dat het toch allemaal een royal fabel is, prachtig blijft hij nog steeds. En anders misschien een pareltje minder doen? 19 parels is ook wel weer heel veel…

Bron: Cosmopolitan | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws