Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

MAFS’s Evelien over periode na programma: ‘Ik merkte hoe uitgeput ik was’ 

Ook besluit Evelien eenmalig alle MAFS-vragen van haar volgers te beantwoorden. 

Het is inmiddels een paar maanden geleden dat de afleveringen van Married at First Sight: Match or Mistake op Videoland verschenen. Evelien was een van de kandidaten die het avontuur aandurfde te gaan, maar kreeg behoorlijk wat negatieve reacties voor haar kiezen. Op Instagram vertelt ze wat voor impact dit op haar heeft gehad.

 

Terugtrekken

Evelien liet de afgelopen weken weinig van zich horen op social media. Op Instagram vertelt ze waarom ze daarvoor had gekozen: “De laatste periode heb ik mezelf teruggetrokken. Na de uitzendingen begin oktober merkte ik hoe uitgeput ik was."

“Het was ineens stil en ik had ruimte om na te denken. De stress van en strijd tegen alle negativiteit kwam eruit. Mijn zelfbeeld heeft een flinke knauw gehad en ik voelde mezelf een nul. In de spiegel zag ik iemand die ik niet herkende of wilde zijn. Ik was teleurgesteld in mezelf, maar ook in anderen. Het voelde allemaal zwaar en ik dacht; deze cirkel moet ik doorbreken voordat het van kwaad naar erger gaat.”

Evelien vervolgt dat dit de reden is waarom ze een sociale detox inlaste. “Gelukkig gaat het inmiddels stapje voor stapje beter.” De blondine omschrijft dat ze zich steeds meer zichzelf voelt en hoopt dat ze over een tijdje kan zeggen dat haar deelname aan het programma haar sterker en wijzer heeft gemaakt.

Berichtje

Aan de hand van haar post laat Evelien weten dat ze veel lieve berichten heeft gekregen, waarvoor ze haar volgers bedankt. Ook besluit ze om voor één keer alle prangende vragen van haar followers over MAFS te beantwoorden. “Ik krijg nog regelmatig vragen over MAFS, dus ik dacht: ik doe eenmalig een vragenrondje.” 

Contact deelnemers 

Zo krijgt ze onder meer de vraag hoe haar contact met de andere deelnemers nu is. Evelien laat weten dat ze Brian - met wie ze trouwde in het programma– sinds de reünie niet meer heeft gesproken. “Na zijn final vows was ik echt teleurgesteld. Voor mij is dat boek afgesloten.” 

Ook deelnemer Mark - met wie ze eerder een match had op een datingapp – spreekt ze niet meer. Evelien geeft aan dat hij het contact heeft verbroken naar aanleiding van een interview dat ze aan Linda.nl had gegeven. “Hij kon zich niet vinden in de strekking daarvan. Daarover ben ik best verdrietig geweest, want ik heb nooit de intentie gehad om hem in een kwaad daglicht te zetten. Het is jammer hoe het gelopen is, maar ik respecteer zijn keuze en wens hem alle goeds”

Met wie Evelien nog wel contact heeft is Kendall. “De fijnste klik had ik met Kendall. Een heel lieve meid! Het is alleen lastiger afspreken als je niet bij elkaar om de hoek woont en een drukke baan hebt. We hebben afgesproken nog een keer te gaan borrelen, dus dat lijkt me heel gezellig!", geeft Evelien aan. “En toevallig sprak ik van de week nog even met Laury en Yvette. Met Yvette heb ik ook na de opnames alles uitgepraat en daar ben ik heel blij mee.” 

Mooie momenten

Ondanks dat Eveliens deelname aan het programma niet altijd vlekkeloos verliep, waren er ook veel mooie momenten tijdens de opnames. “Gelukkig wel! We hadden elke avond onze eigen afterparty in de lobby (toen de stellen gingen samenwonen, red.) met veel alcoholische versnaperingen en vet eten. Dat waren leuke avonden, en veel gelachen! Zonder camera’s was iedereen meer ontspannen en was de sfeer beter.”

Geen spijt

Ook zijn volgers benieuwd of Evelien spijt heeft van haar deelname aan Married at First Sight. “Nee, want het was wel echt een once in a lifetime-ervaring”, antwoordt ze. “Ik ben eigenlijk best trots op mezelf dat ik heb meegedaan en in het diepe ben gesprongen. Het voelde goed om uit mijn comfortzone te gaan. Daarvan leer je het meest. Het heeft me geen liefde gebracht, maar wel een hoop inzichten waar ik nog mee bezig. Komt tijd, komt raad!” En zo is het maar net!

Bron: @evelienv1989 | Beeld: RTL (Andy Tan)