Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jaimie Vaes na rechtszaak: ‘Hoop op een verzoening in de toekomst'

'Ik denk, na vandaag, dat we daar wel uit gaan komen.'

Nederlandse premiere Wakanda Forever

Voor Jaimie Vaes en Lil Kleine stond er vandaag een rechtszitting op de agenda, waarin een hoop prijskaartjes en producten langskwamen. Echter zien de twee zelf ook in dat discussies over broodroosters en horloges relatief onbelangrijk zijn. Wat bij allebei voorop staat is hun zoontje Lío, zo vertellen ze aan RTL Boulevard.

Niet leuk, wel nodig

Leuk is het niet, maar wel nodig", zegt Jaimie Vaes na afloop van de rechtszitting voor de camera van RTL Boulevard. Ze kijkt dan ook tevreden terug op de dag. "Nu zo achteraf gezien, is het goed gegaan. Misschien zijn we zelfs, tussen beide partijen, wel een stapje verder gekomen om uiteindelijk toch samen door één deur te gaan", aldus Jaimie. "Want er zijn belangrijkere zaken dan alleen de kwesties die vandaag besproken zijn. Dus dat zou alleen maar positief zijn voor de toekomst. Maar voor zover wij erin stonden voor vandaag, is het oké."

Schikking

"Ik vind het sowieso niet echt leuk dat we hier staan", zegt ook Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, na afloop. De rapper is ook enigszins teleurgesteld door de uitkomst van vandaag. "Wat ik jammer vind is, we wilden tot een schikking komen natuurlijk", vertelt hij. "Dat was voor mij heel makkelijk. Ik wil eigenlijk alles vergeten. Je mag alles hebben, elke schade en elke vernieling kunnen we vergeten, als ik mijn kind kan zien", stelt hij. "Daar is ze niet mee akkoord gegaan, dus dat vind ik treurig. Aan mijn kind zien zit geen prijskaartje en aan al die andere dingen wel."

Samen ouders

"Er zijn gewoon zoveel andere dingen die ook nog besproken moeten worden", reageert Jaimie, die hoopvol is richting de toekomst. "Allereerst wil ik zeggen dat ik alleen maar hoop op een verzoening, in de toekomst. Dat is belangrijk, want ze zijn nog steeds samen ouders van Lío, legt ze uit. "Maar om even binnen dertig minuten te zeggen van: we vergeten alles en we gaan door, dat gaat niet helaas." Toch stelt ze dat het misschien wel een begin is geweest. "Ik hoop op een toekomst waarin wij samen ouders kunnen zijn voor Lío", vervolgt Jaimie. "Alleen het is ingewikkeld, de hele kwestie. Het gaat niet alleen om materie."

Jaimie benadrukt dat Lío voor haar het allerbelangrijkste is. "De zorg ligt nu ook volledig bij mij", vertelt ze. "Dat wil niet zeggen dat ik wil dat Jorik geen rol meer gaat spelen", zegt ze. "Alleen daarvoor moet ik wel een verandering zien en ik denk, na vandaag en hoe nu de tegenpartij erin staat, dat we daar wel uit gaan komen. Alleen hoe snel dat is, en hoe het proces gaat verlopen, dat is even afwachten."

Openbaar

Dat de hele kwestie openbaar is? "Daar heb ik niet echt problemen mee", aldus Jorik. "Ik vind dat het best wel openbaar gemaakt mag worden dat iemand je spullen steelt of vernielt, dat is natuurlijk niet netjes. Voor de rest is het een beetje droevig dat we hier staan natuurlijk. Zitten we nou echt voor bestek en broodroosters hier?" Toch is hij ook reëel. "Het maakt me allemaal niet heel veel uit, zo lang ik maar mijn kind kan zien. Dat vind ik gewoon het belangrijkste."

Jaimie wil echter eerst in daden zien dat het beter gaat. "Bij ons staan alle deuren open, het kan allemaal en ik wil graag diverse gesprekken aangaan. Uiteindelijk moeten twee ouders ook oké met elkaar zijn voordat je samen desnoods ruzie gaat maken, dat kan gewoon niet meer. We moeten goed met elkaar omgaan, om dat voorbeeld ook aan Lío te geven. Dus daar pleit ik voor."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress