Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Een kijkje in het eetdagboek van Emma Chamberlain

Dit zijn haar favoriete maaltijden.

Wij zijn altijd benieuwd welke eetgewoonten celebs erop nahouden. Een beetje inspiratie is immers altijd welkom! Vandaag werpen we een blik op het eetdagboek van YouTube-ster Emma Chamberlain. We vertellen je wat zij graag als ontbijt, lunch en diner kiest.

Vegetarian friendly

De 21-jarige Emma eet al haar hele leven vegetarisch. In haar eetdagboek vinden we dus verschillende vegetarian friendly opties. Ze vindt zichzelf een picky eater en kiest vaak voor dezelfde maaltijden. Benieuwd wat ze zoal eet op een dag? Kijk mee!

Ontbijt

Emma is enorm koffieliefhebster. Ze heeft natuurlijk niet voor niets haar eigen koffiemerk, wat ze gebruikt om 's ochtends een latte te maken. Daarin zitten twee espresso shots, vanille amandelmelk en french vanilla creamer. Heeft ze een ochtend waarbij ze de deur uit moet, dan haalt ze vaak een cold brew met amandelmelk bij een van haar favoriete cafeetjes.

Na de koffie is het tijd voor wat eten. Emma kiest elke ochtend voor hetzelfde: twee gebakken eieren met flink wat kruiden (peper, zout en het liefst de 'everything but the bagel'- mix), een gesneden avocado en wat Cholula hot sauce. Daarna kan ze weer een paar uur vooruit, tot het lunchtijd is.

Lunch

De lunch is een maaltijd die Emma geregeld overslaat, omdat ze het vergeet. Als ze er wel aan denkt, bestelt ze vaak iets. Ze is dol op de salades van het restaurant 'Zinc', waarin onder andere boerenkool, wortel en linzen zitten. Daarnaast is ze groot fan van een burrito (bowl) met zwarte bonen, tofu, avocado, bloemkoolrijst en veel salsa (het liefst die van het restaurant 'Takaya').

Diner

In tegenstelling tot de lunch is Emma wel dol op het diner. Veel geduld voor koken heeft ze echter niet, dus vaak maakt ze simpele recepten. Ze kiest bijvoorbeeld voor diepvriesgroente en tofu met bruine rijst en gele currysaus. Daar voegt ze dan peper, zout en soms wat sesamzaadjes bij en het levert een heerlijk voedzame maaltijd op. Emma houdt ook van pasta, in het bijzonder de soort die is gemaakt van kikkererwten. Die bereidt ze met pesto. Simpel en lekker!

Als Emma besluit om niet thuis te koken, haalt ze graag een maaltijd af van 'Monty's Burgers'. Ze is vooral fan van hun vegan cheeseburger met tater tots (kleine cilinders gemaakt van aardappelen).

Snack

Tussen maaltijden door is Emma niet vies van een snack. Ze is vooral fan van flex crackers, gedipt in pittige hummus. Ook houdt ze van mini bloemkool pizza's met wat pesto, vegan mozzarella, marinarasaus en vegetarische worst. Tot slot is elke vorm van notenboter favoriet, van pindakaas tot granola butter en almond butter.

Bron: NSMBL | Beeld: BrunoPress