Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fred van Leer doet stap terug: 'Valt mij enorm zwaar'

'Het is het moeilijkste besluit dat ik in mijn carrière heb moeten nemen.'

Nederlandse premiere musical Hello Dolly

Fred van Leer zal de komende tijd een stapje terug doen, dat heeft hij vandaag bekendgemaakt op Instagram. Het betekent ook dat zijn theatertour volgend jaar niet door zal gaan. De stylist legt zelf uit waarom hij deze beslissing heeft genomen.

Theatertour

"Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb mijn theatertour helaas moeten annuleren", begint Fred het bericht op Instagram. "Dit betekent dus dat mijn theatershow En Route Volgend jaar niet doorgaat. Het is het moeilijkste besluit dat ik in mijn carrière heb moeten nemen", stelt hij. "Het valt mij enorm zwaar."

Stap terug

"De reden waarom ik de theatertour afzeg, is dat ik noodgedwongen een stap terug moet doen", legt Fred uit. "Toen het licht uitging na mijn laatste Fred & Friends show in Ahoy, is bij mij het spreekwoordelijke licht ook uitgegaan", vertelt de stylist. "Ik heb mijzelf gerealiseerd dat de afgelopen jaren voor mij slopend zijn geweest, waardoor ik met pijn in mijn hart tot dit besluit ben gekomen. Want op het podium staan en mensen blij maken is wat ik het allerliefste doe." De theaters waar Fred zou optreden zijn inmiddels op de hoogte. Mensen die een kaartje voor zijn show hadden gekocht, krijgen binnenkort een bericht over de terugbetaling daarvan.

Op lager pitje door

"Ik verdwijn niet voor lange tijd, al zijn er misschien mensen die dat hopen ;-)", vervolgt hij. "Ik ga op een lager pitje door met mijn werkzaamheden. Want in mijn eentje op de bank zitten en naar mijn navel staren is niet de oplossing, leer ik van deskundigen om mij heen. Ik ga leren om hier en balans in te vinden." Wij wensen Fred heel veel sterkte de komende tijd!

Bron: Instagram @fredvanleer | Beeld: BrunoPress