Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Met déze TikTok-hack voorkom jij een kater

Zou het écht werken?

Ben jij het ook zo zat om elk weekend brak wakker te worden na dat ge-wel-dige feestje? Same! Het zou toch heerlijk zijn dat we elk weekend gezellig op stap konden gaan, maar de volgende ochtend niet met zo'n vervelende kater wakker worden? Toch blijft dit vaak bij een droom die nooit uit zou komen. Of toch wel? Op TikTok gaat namelijk een hack viraal die een hangover zou moeten voorkomen. Zou het dan écht?

Brita waterfilter

Het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, een TikTok-hack die een kater zou moeten kunnen voorkomen. Toch schijnt het echt te helpen. En als je dacht dat dat al als muziek in je oren klonk, is er nog een pluspunt aan dit trucje. Je hebt er namelijk heel erg weinig voor nodig! Het enige dat je nodig hebt bij deze anti-kater-hack is een Brita waterfilter.

Oké listen up, deze hack is zó simpel dat je niet eens kan geloven dat het gaat werken. Maar goed, nooit geschoten is altijd mis! Het is heel simpel: filter vóórdat je je favoriete drankje gaat drinken, deze in de Brita waterfilter. That's it! Yep, dat is het enige wat je moet doen. Doordat je de alcohol filtert voorkom je dus die vervelende kater én komt de smaak van het drankje ook nog een stukken beter naar voren. Best of both worlds!

@drchrispharmd #stitch with @jarjarpen1s69 Using a Brita filter on well liquor will remove some of the congeners / additives created during processing. These molecules are partially responsible for hangovers. Brita filters weren’t designed for this purpose BUT they do it well, pun intended. #wellliquor #britafilter #congeners #additives #hangoverprevention #bettermorning ♬ original sound - DrChrisPharmD

Werkt het?

Toch blijft de werking van deze hack twijfelachtig. Je zou het dus daadwerkelijk moeten uitproberen om te kijken of het werkt, of je luistert gewoon naar farmaceut Dr. Chris. Hij zegt hier namelijk over dat een Brita waterfilter wel degelijk de smaak van de drank beter naar voren brengt én dat het de kans op een kater verkleint. Wait, what?!

"Het is het proberen natuurlijk zeker waard. Daarbij wordt het alcoholpercentage niet verlaagt door de waterfilter, waardoor je nog steeds lekker dronken kan worden met de meiden. Let er natuurlijk wel op dat je verantwoord blijft drinken, ook al smaakt het lekkerder. Geniet ervan, maar drink met mate!"

Bron: Beautify | Beeld: iStock, Instagram