Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is hoe lang het duurt voor je nieuwe skincare routine werkt

Spoiler: je moet vaak veel geduld hebben.

We doen het allemaal: nieuwe skincare producten kopen en hopen dat onze huidproblemen spontaan verdwijnen. Dat valt vaak een beetje tegen, want na een week is er nog niks veranderd. No stress, dat hoeft niet aan jouw huid te liggen. Je hebt namelijk best veel geduld nodig voor je echt het resultaat van die nieuwe producten ziet.

Effect

Nieuwe huidverzorging gebruiken is een spannend moment. Je wilt het liefst as soon as possible zien of het product het gewenste resultaat heeft. Als dat resultaat uitblijft, betekent dat echter niet dat je de producten maar meteen weg moet gooien. Huidgezondheidsexpert Dija Ayodele deelt met Get The Gloss hoelang het kan duren voor je nieuwe skincare routine effect heeft.

Weken tot maanden

Geduld is een schone zaak, dat lijkt zeker het geval voor huidverzorgingsproducten. Het kan dus even duren voor jouw verzorgingsproducten effect hebben op je huid. Wel kun je in sommige gevallen peilen hoelang dat ongeveer gaat duren. Zijn jouw nieuwe verzorgingsproducten vóór de lancering getest door consumenten? Check dan hoelang het duurde voor zij verschil merkten nadat ze het product gingen gebruiken. “Meestal duren die trials minstens twaalf weken”, weet Ayodele. “Ik zeg dus dat je altijd twaalf weken aan moet houden, voordat je kunt bepalen of een product wel of niet werkt.” Quite a long time!

Dat betekent overigens niet dat je voor die twaalf weken nooit resultaat zult zien. Het is satisfying als het wel gebeurt, maar in sommige gevallen duurt het nu eenmaal langer voor de werkende componenten resultaat tonen. “Neem nu vitamine A. Het kan tussen de drie en zes maanden duren voordat je zichtbare verbeteringen van je huid begint te zien”, aldus Ayodele. Veel geduld hebben dus!

Bron: Get the Gloss, Marie Claire | Beeld: iStock