Fan van de Jeffrey Dahmer-serie? Dan wil je deze true crime series ook zien

Zet maar op je kijklijst!

Lees ook

Netflixers zijn al weken in de ban van de true crime-serie Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Deze week werd duidelijk dat er twee nieuwe seizoenen komen van de serie. Voor wie daar niet op kan wachten hebben wij een aantal andere true crime series voor je op een rijtje gezet.

1. Gladbeck: The Hostage Crisis

Gladbeck: The Hostage Crisis gaat over een verschrikkelijke gijzeling die in 1988 in Gladbeck in West-Duitsland plaatsvond. Het waren Hans-Jürgen Rösner en Dieter Degowski die in 1988 een bank beroofden. Ze gijzelden daarbij meerdere mensen, wat leidde tot een bloedstollend spektakel. De criminelen wisten de politie voor meer dan 54 uur op afstand te houden. Ondertussen onderhandelden ze over duidelijke eisen, namelijk: 300.000 mark als losgeld, de sleutel van de bankkluis en een BMW 7535i als vluchtauto. Goed, hieronder kun je de trailer kijken.

2. Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes

Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes gaat over – de naam zegt het al – een moordenaar. Maar niet zomaar eentje, want deze seriemoordenaar staat ook wel bekend als The Killer Clown. John Wayne Gacy werd voor maar liefst 33 moorden schuldig bevonden en is in de jaren 70 daarvoor geëxecuteerd.

In de docureeks horen we nog niet eerder getoonde audio van Gacy in gesprek met zijn verdedigingsteam. Ook horen we agenten die lichamen opgraven uit de kruipruimte van het huis van Gacy. Creepy, right? De serie bestaat uit drie delen, waarin we alles te weten komen over de gruwelijke misdagen van de moordenaar. Durf jij het aan?

3. Catching Killers

Waar we in true crime documentaires normaal gesproken in het hoofd van een seriemoordenaar kruipen, volgen we in Catching Killers juist de agenten. Deze agenten doen er alles aan om – je raadt het al – een seriemoordenaar te vinden.

In de docuserie neem je een kijkje achter de schermen bij de agenten. Hoe is het nou echt om dag en nacht op zoek te zijn naar een moordenaar? Hoe ga je om met verschrikkelijke ontdekkingen en details en wat is ervoor nodig om een moordenaar te vinden? De docu geeft antwoord op al die vragen. In elke aflevering krijg je steeds twee ingewikkelde moordzaken te zien.

4. Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story

De documentaire heet Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story en gaat over een zestienjarig meisje dat levenslang krijgt. In 2004 schoot ze namelijk de 43-jarige Johnny Allen dood.

Dat deed ze niet zomaar, deze man had namelijk sex met Cyntoia voor geld, tegen haar zin in. Het meisje schoot naar eigen zeggen uit zelfverdediging, omdat ze bang was dat hij haar ander iets aan zou doen. De aanklagers zagen dit echter als een overval en Cyntoia kreeg levenslang. Of komt er toch nog justice voor Cyntoia?

5. Trust No One: The Hunt for the Crypto King

Trust No One: The Hunt for the Crypto King gaat over de mysterieuze dood van cryptocurrency-multimiljonair Gerry Cotten. Cotten overleed plotseling op 30-jarige leeftijd en daarmee verdween ook het wachtwoord voor 250 miljoen (!) dollar aan fondsen. Zijn investeerders konden dus fluiten naar hun geld. Ze geloven echter niet dat Cotten echt is overleden, maar vermoeden dat het om een exit scam gaat. Zou hij er echt met al dat geld vandoor zijn gegaan Hieronder zie je de trailer van de docu:

Netflix maakte deze week ook bekend dat er ze een tweede seizoen van de psychologische thriller The Watcher gaan maken. Met dit lijstje en nieuwe seizoenen van The Watcher en Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story in het vooruitzicht, hebben wij voorlopig genoeg op onze kijklijst staan!

Beeld: Netflix, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook