Sylvia Geersen over Special Forces Vips-deelname: ‘Het was nog zwaarder dan de eerste editie’

‘Dit is een van de heftigste, maar ook mooiste dingen die ik ooit heb gedaan’

Samen met tien andere BN’ers deed Sylvia Geersen aan het tweede seizoen van Special Forces Vips mee. Waar het eerste seizoen van het programma al loodzwaar was, belooft het tweede seizoen nog een tikkeltje pittiger te worden. In gesprek met Grazia vertelt Sylvia er alles over. 

Deelname Special Forces

Zoals in seizoen één van Special Forces Vips al bleek, is meedoen aan het programma niet niks. Toch twijfelde Sylvia geen moment om mee te doen. “Ik heb gelijk ‘ja’ gezegd toen ik werd gevraagd en ben groot fan van dit programma. Hoewel ik wist dat het heel zwaar zou worden, wilde ik die uitdaging gewoon aangaan”, vertelt Sylvia enthousiast als we met haar bellen.

Voorbereidingen

Toen het model wist dat ze mee zou doen aan het programma, deed ze er dan ook alles aan om zich lichamelijk zo goed mogelijk voor te bereiden. “Ik ben heel veel gaan sporten. Ik hield altijd al een gezonde levensstijl aan, maar nu ben ik nog meer op mijn voeding gaan letten. Ik at heel veel groentes: alle kleuren van de regenboog. Ik probeerde zo fit mogelijk te worden.” 

“Je mentaal voorbereiden op zo’n programma kan bijna niet”, vindt Sylvia. “Je weet niet wat je te wachten staat. Dat is het moeilijke aan het programma.”

Spannend

Toen het eenmaal zo ver was en Special Forces Vips officieel van start ging, vond Sylvia dat enorm spannend. “Tuurlijk was dat spannend! En ik heb het ook enorm onderschat. Het was veel zwaarder dan de eerste editie.” 

“Mentaal ben ik niet heel snel te breken, maar fysiek heb ik het heel erg onderschat. We hadden altijd een rugtas bij ons van zo’n vijftig kilo. Ook moesten we constant een touw meeslepen dat onze verbinding was. Bovendien was het superzwaar dat je niet wist wanneer je kon stoppen; je moet altijd doorgaan.” Ook vond Sylvia het behoorlijk pittig dat je met weinig slaap moet blijven functioneren. “Op een gegeven moment ga je gewoon hallucineren, omdat je bijna geen slaap hebt gehad.” 

Zwaar

Special Forces Vips is ontzettend pittig, maar ook het geschreeuw en gepusht van de staf kan zwaar zijn. Toch was dat niet hetgeen wat Sylvia het ergste vond. “Dat vond ik nog niet eens zo erg. Als je meedoet aan Special Forces weet je dat het geen liefdadigheid is. Je moet gewoon je mond houden en doorgaan. Dat vond ik nog niet zo erg. Het is vooral fysiek enorm zwaar. Je krijgt blaren op je voeten, je enkels zakken door… En het is niet zo dat je een klein stukje hoeft te lopen: je moet echt kilometers rennen met een zware rugzak op je rug.” 

“Ik heb het zeker onderschat. Vanaf het eerste moment dat we werden ‘gegijzeld’ begint het programma echt en weet je niet waar je terechtkomt. Je staat doodsangsten uit en maakt zelfs bijna-doodervaringen mee.”

Grenzen verleggen 

Voor het programma word je continu gepusht door de staf. Iets waardoor je al snel je grenzen gaat verleggen. “Op een gegeven moment krijg je allemaal lichamelijke complicaties en heb je ook verschrikkelijk veel pijn. Eigenlijk denk je dat je dan niet meer kan, maar toch ga je door. Uiteindelijk blijkt dan dat je echt veel meer kan dan je denkt. Daar ben ik wel achter gekomen.” 

En hoewel Sylvia mentaal niet snel te breken is, zal meedoen aan dit programma iedereen op een gegeven moment breken, zo vertelt het model. “Mentaal ben ik niet snel te breken, maar we zijn allemaal mens. Op een gegeven moment breek je toch, want het is zó zwaar. Maar uiteindelijk word je er sterker van.” 

Ook dacht Sylvia aan een speciaal persoon als ze het even moeilijk had. “Mijn vader is drie maanden geleden overleden, en ik had heel graag gewild dat hij dit kon zien. Mijn vader was mijn alles. Hij was altijd in mijn gedachten, vooral als ik echt moest doorzetten. Special Forces is echt een van de heftigste, maar ook mooiste dingen die ik ooit heb gedaan.”

Beeld: RTL

Laatste nieuws