Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heftig! Tamponziekte werd Love Islands Maura Higgins bijna fataal

'Ik was echt heel ziek en ik had geen idee wat er aan de hand was'

Pride of Britain Awards 2022 - London

Voormalig Love Island-ster Maura Higgins heeft heftig nieuws gedeeld. De realityster vertelt namelijk dat ze bijna is overleden aan het toxische shock syndroom (TSS), ook wel bekend als de tamponziekte.

Tamponziekte

Maura Higgins deed in 2019 mee aan de Britse versie van Love Island, waar ze besties werd met Molly-Mae Hague. De beauty vertelde vorige week dat ze langere tijd ziek was en dat ze maar niet wist waar dit nou door kwam. Ze doet haar verhaal. Wat bleek nou: Maura had op al zo'n drie maanden een tampon in, wat ervoor zorgde dat ze de zogeheten tamponziekte kreeg. "Ik ben geen dokter en ik weet niet veel van TSS af, maar ik weet wel dat je niet langer dan ongeveer 9 uur een tampon moet in houden. Volgens mij is dat de max", zegt ze in het tv-programma ITV's shopping.

Waarschuwing

De tampon bleek vast te zitten in haar baarmoederhals. “Ik was echt heel ziek en ik had geen idee wat er aan de hand was. Er zijn mensen die hieraan overlijden." Toen de dokters de tampon er eenmaal uit hadden gehaald, moest Maura de ziekenhuiskamer meteen verlaten omdat de geur van de tampon zo sterk zou zijn. Heftig!

De beauty wil andere meiden behoeden voor deze ziekte. "Jonge vrouwen hoeven niks te merken. Stel dat je een avondje uitgaat, heel dronken wordt en vergeet dat je een tampon in hebt. Dit soort dingen kunnen zomaar gebeuren en mensen hebben het er ook nooit over."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Showbizz
  • Maura Higgins arriving at the Pride of Britain Awards 2022, Grosvenor House Hotel, London. Credit: Doug Peters/EMPICS