Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

OnlyPlans: waarschijnlijk doe jij het ook

Niets vervelender dan iemand die een date last minute afzegt!

Singles die zich op dit moment in de dating scene begeven, kennen het gevoel van spanning voor de eerste date allemaal. Eigenlijk begint die spanning al op het moment dat je een datum plant voor de date, wat we totaal begrijpen. Want wat nou als je date ineens afzegt?

OnlyPlans

De term 'OnlyPlans' komt steeds vaker voor in de datingwereld. Hierbij staat het afzeggen van een date centraal. En met name als je dacht écht een band met een persoon te hebben opgebouwd, is deze term erg vervelend. Om elkaar beter te leren kennen, wil je natuurlijk op een date. Des te meer baal je als deze persoon last minute ineens afzegt omdat hij/zij 'moe' is of 'ineens' iets anders te doen heeft.

Ghosten

OnlyPlans is eigenlijk hetzelfde idee als ghosten, maar in tegenstelling tot het negeren laat deze persoon nog wél wat van zich horen. Jammer genoeg is de kans groot dat het contact echter wel doodbloedt, want je hebt er niks aan als je wel plannen maakt en niet op date gaat – OnlyPlans dus.

Helaas komt deze term steeds vaker voor, omdat mensen het makkelijker vinden om iets te cancellen achter een toetsenbord dan in real life. Toch kan dit lijken alsof je iemand aan het lijntje houdt, aangezien je wel blijft praten – waardoor het lijkt alsof je geïnteresseerd bent – maar eigenlijk totaal geen interesse hebt.

Daten

Ben jij juist degene die het telkens op OnlyPlans houdt? Probeer er dan eens voor te zorgen om pas definitieve plannen te maken als je dat ook daadwerkelijk wilt en er echt voor openstaat. Zo voorkom je teleurstellingen bij de persoon met wie jij op dat moment praat en is het makkelijker voor jou om ook echt op een date te gaan. Try it! En wie weet heb jij binnen no-time die perfecte partner gevonden.

Bron: Beautify | Beeld: iStock