Jessica werd geghost: ‘Alsof ik geen respect of uitleg waard ben’

'Op deze manier is het zoveel pijnlijker.'

Lees ook

Jessica* (27) leerde Thom (31) kennen bij een Mexicaans restaurant. Na een paar weken intensief daten, heeft hij haar geghost. “Ik heb geen idee wat ik verkeerd heb gedaan.”

Verdwenen

“Van de ene op de andere dag – we zaten nog middenin een gesprek over Netflix – zag ik opeens geen profielfoto meer op z’n WhatsApp. Ook mijn berichtjes kwamen niet aan. Ik snapte er niets van. Misschien is hij gehackt, dacht ik nog. Maar op Instagram kon ik zijn profiel niet meer vinden en ons gesprek daar was ook weg. Gelukkig kwam mijn beste vriendin net langs om samen Bridgerton te kijken. Zij hield me tegen toen ik Thom een e-mail wilde sturen om te vragen wat er aan de hand was. Of alles wel goed was. Want misschien was zijn telefoon gestolen… ‘Wat is het eerste dat jij dan zou doen’, vroeg ze. ‘De mensen met wie je veel contact hebt een mailtje sturen, toch?’ Ik knikte. Hij heeft mijn mailadres wel, dacht ik nog. Eerder die week had hij me nog gemaild met informatie over Mykonos. ‘Gewoon vrijblijvend hoor’, met een knipoogje erachter. Hij wilde deze zomer naar Griekenland en ondanks dat we elkaar nog maar zo kort kenden, was hij wel benieuwd of ik dat ook zag zitten. Ja, natuurlijk, ik had een enorm goed gevoel bij ons.”

Smalltalk

“Thom en ik leerden elkaar zes weken geleden kennen bij een Mexicaans restaurant in zijn woonplaats. ‘Niet teveel jalapeños, hoor’, had ik de verkoper gevraagd. En toen hoorde ik een heerlijke mannenstem achter me: ‘Hou je niet van spicy?’ Ik draaide me om en staarde in de mooiste groene ogen die ik ooit had gezien. Thom droeg afgetrapte laarzen en een sweatshirt vol verfvlekken. Zijn haar plakte tegen zijn voorhoofd van de regen, maar hij had iets charmants en ik smolt van zijn lach. ‘Soms is spicy best lekker’, zei ik. ‘Maar niet op mijn burrito’, grapte hij ad rem.”

“Helaas was mijn bestelling veel te snel klaar, dus verder dan een beetje smalltalk kwamen we niet. ‘Als je het leuk vindt, zou ik je graag op een fatsoenlijk etentje trakteren’, zei hij, terwijl hij de deur naar buiten voor me openhield. Die zaterdag nam hij me mee naar een kaasfondue-restaurant. En op zondag waaiden we uit op het strand. ‘Ik vind je echt leuk’, had hij die avond bij het afscheid gezegd, net voor onze eerste zoen in mijn portiek. Op dat moment voelde ik aan alles dat dit wel eens heel bijzonder kon worden.”

Voor de sex?

“Maar een heerlijke maand later had hij me dus bruut geblokkeerd op WhatsApp en sociale media. ‘Hij is bij mij nog gewoon op Instagram hoor’, zei mijn beste vriendin, terwijl ze Thoms account op haar telefoon liet ziet. Zijn laatste foto was er eentje die ik van hem heb gemaakt, met de hond van mijn zus waar we samen op hebben gepast. Op dat moment besefte ik dat hij het ‘uit’ had gemaakt, hij had het me niet eens durven zeggen. Ik barstte in huilen uit. ‘Denk je dat het hem om de sex te doen was?’ Ik schudde mijn hoofd. Na die eerste kus had hij hoffelijk afscheid genomen. En hoewel we elkaar vrijwel om de dag zagen, duurde het een week voordat we met elkaar naar bed gingen. Het was juist heel romantisch om elkaar eerst beter te leren kennen. Daardoor konden mijn gevoelens zich snel verdiepen en ik had echt het gevoel dat dit wederzijds was. Was dat reden om me te blokkeren? Heb ik iets raars gezegd? Wat heb ik verkeerd gedaan?”

Eer

“Ik wilde hem bellen, langs zijn huis rijden, mailen. Gewoon iets doen… Ik wilde antwoorden. Maar mijn vriendin praatte dat uit mijn hoofd. ‘Blijkbaar heeft hij je niets te zeggen, dus hou alsjeblieft de eer aan jezelf’, had ze verstandig gezegd. Huilend viel ik die nacht in slaap, en de eerstvolgende week checkte ik elk halfuur of ik iets van hem hoorde. Op m’n werk concentreren, lukte niet. Zin om iets anders te doen had ik niet. Het spookte steeds door mijn hoofd: waarom was hij opeens afgeknapt? Waarom wilde hij zo abrupt geen contact meer? Natuurlijk is het jammer dat het blijkbaar uit is, op deze manier is het zoveel pijnlijker. Alsof ik geen respect of uitleg waard ben.”

“Inmiddels zijn we twee weken verder en heb ik nog niets vernomen. Verdrietig of bezorgd ben ik niet meer. Nee, inmiddels ben ik woest. Hoe durft hij me zo te ghosten? Waarom is hij te laf om het gewoon uit te maken? Wie is hij echt, want dit gedrag komt niet overeen met de man die ik heb leren kennen, op wie ik verliefd ben geworden. Met wie ik voorzichtig fantaseerde over de toekomst. Helaas kom ik daar waarschijnlijk nooit achter…”

*De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Grazia. Deze ligt nu in de winkels!

Bron: Grazia | Tekst: Agnes Hofman | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook