Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vreemde make-up trend: contouren met een vork

En ja, het werkt écht.

Als je een beetje into make-up bent, weet je heel goed wat de term 'contouren' inhoudt. De bedoeling is dat je door middel van het contouren van je gezicht meer nadruk legt op bepaalde gezichtsvormen, zoals je kaken of jukbeenderen. En om het contouren nóg leuker te maken, hebben verschillende TikTokkers een – ietwat vreemde – manier bedacht waarop je het kunt doen.

Vork

Naast dat we de lepel al eens voorbij hebben zien komen als handige tool voor het contouren, is de vork ook geen vreemd hulpmiddel als het gaat om het shapen van je gezicht. En hoewel de contour truc met de vork eigenlijk al bestaat, lijkt de hack op TikTok een heuse heropleving te hebben – mét wat extra's.

Neus contouren

In 2020 maakte we kennis met de neuscontourtruc waar een vork voor werd gebruikt als handige tool. TikTokker @elliemakeupartist ging viraal door een vork te gebruiken als 'contour stencil' om zo haar neus te contouren. Klinkt misschien wat raar, maar het werkt toch écht. En dat ondervonden ook verschillende make-up artiesten op het platform.

@christineabrahamm Nose Contour Hack 🍴 #nosecontour #nosecontouring #fork #makeuphack #fyp #makeuptips ♬ Said Sum - Remix - Moneybagg Yo, City Girls, DaBaby

Contour-trend

TikTok zou TikTok niet zijn als verschillende gebruikers geen schepje bovenop de virale trend zouden doen. Zo gebruiken verschillende make-up artiesten de vork nu om hun hele basis – foundation, concealer, bronzer, highlighter en blush – aan te brengen op hun gezicht. Wait, what?

TikTokker @yazicole liet in een TikTok-video zien hoe zij deze contour-trend gebruikte voor haar hele gezicht. "Besloten om mijn gezicht te contouren en te highlighten met een vork", schreef ze onder de video. Het resultaat? Een prachtige, zachte make-up look.

@yazicole Decided to contour & highlight my face with a fork 🤪 #contouring #contouring101 #makeuptutorial #contourtutorial ♬ original sound - inactive

Iets leuker

Natuurlijk zou je dit ook gewoon kunnen doen met kwasten. Toch is het leuker om een keer een virale TikTok-trend achterna te gaan en te kijken of het daadwerkelijk werkt. Het kost je dus waarschijnlijk meer moeite, maar maakt het misschien toch wel iéts leuker dan 'normaal' make-uppen.

Bron: Glamour Magazine | Beeld: iStock, TikTok