Zo kom je van de donkere kringen onder je ogen af

Een frisse blik in vijf minuten.

Een iets te korte nacht hoeft niet de enige oorzaak te zijn van die ongewenste dark circles onder je ogen. Hoe kom je eraan en vooral: hoe kom je weer van die kringen af? Onze easy tips voor een frisse blik.

Natural

De huid rond je ogen is veel dunner dan de rest van je gezichtshuid. Dat komt doordat het geen vetweefsel bevat. In plaats van vet zitten er bloedvaten en lymfekliertjes onder de ogen. Omdat hier bloed doorheen stroomt, wat donkerder is dan je huid, zorgt dit voor de donkere kleur rond je ogen. Eigenlijk zijn donkere randen dus heel natuurlijk. Maarre, dat betekent niet dat we niet ons best willen doen om het een beetje binnen de perken willen houden.

Oorzaken

Er zijn verschillende factoren die zorgen voor donkere kringen en wallen:

  1. Een extra dunne huid rond je ogen wordt in sommige families van generatie op generatie doorgegeven. It’s not you, it’s your genes.
  2. Een tekort aan vitamine C, zink of ijzer kan de huid donkerder maken rond de ogen.
  3. Wrijven in je ogen zorgt voor irritatie van de gevoelige huid en zorgt voor donkere kringen. Mensen met hooikoorts, in de lente en de herfst, moeten zich dus inhouden.
  4. Een lange tijd achter je computer zitten is ook slecht voor je, zeker voor je ogen. Aiii…
  5. Stress! Spanningen zorgen ervoor dat de kleur uit je gezicht trekt. Ook slaap je onrustig door stress en dat kan de veroorzaker zijn van de donkere kringen.

Wat je kunt doen

Wanneer je last hebt van donkere kringen, om welke reden dan ook, wil je er misschien wel van afkomen. Vijf tips voor een frisse blik:

  1. Zwarte thee bevat tannine, dit vermindert de zwelling en antioxidanten die je afgeeft aan de huid. Leg op ieder gesloten oog een vochtig, koud theezakje en laat tannine haar werk doen.
  2. Stimuleer de circulatie van het bloed in de bloedvaatjes met een mini-massage. Amandelolie is hierbij your best friend. Doe een paar druppeltjes onder het oog en wrijf zachtjes van binnen naar buiten.
  3. Komkommerschijfjes op je ogen helpt écht. De groente bevat namelijk vocht én vitamines die de huid rond je ogen een echte opfrisser geven.
  4. Schüssler zout is een middel aanbevolen door de natuurgeneeskunst. De homeopatische zouten herstellen het evenwicht van mineralen in je lijf. Het zorgt voor een goede balans en je oogt gelijk een stuk frisser.
  5. Het is iets duurder dan de komkommerschijfjes, maar erg effectief: oogmaskers. Deze helpen de bloedvaatjes en lymfekliertjes vernauwen, wat de huid rond je ogen zichtbaar doet oplichten.

Bron: Elegance | Beeld: iStock

Laatste nieuws