Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hoe start je een beautymagazine?

We delen een aantal handige tips met je.

Droom jij er al je hele leven van een eigen beautymagazine op te starten? Dan ben je hier aan het juiste adres, want wij gaan je stap voor stap uitleggen hoe je dit doet!

Brainstorm concepten

Voordat je zomaar begint met het schrijven van willekeurige beauty-artikelen, is het wel zo verstandig om concepten te brainstormen. Je gaat dus van te voren nauwkeurig bepalen over welke onderwerpen je gaat schrijven. Op deze manier bepaal je tegelijkertijd ook de doelgroep van je beautymagazine en kun je inschatten wat de oplage zal worden.

Bepaal je content

Ga je voornamelijk advertorials schrijven (oftewel reclameteksten voor andermans modeproducten) of ga je op journalistieke wijze bepaalde mode-onderwerpen belichten? Houd er alvast rekening mee dat je een goede afweging zult moeten maken hoeveel reclameteksten er in je magazine komen te staan, omdat dit in het begin je grootste bron van inkomen zal zijn.

Vraag anderen om hulp

Een beautymagazine in je eentje opstarten is erg veel werk. Om deze reden is het handig als je gelijkgestemden kunt inschakelen om het samen met je doen. Niet alleen maken vele handen licht werk, ook krijg je op deze manier feedback en kun je samen besluiten de content op een andere (en misschien wel betere) manier vorm te geven.

Stel een ondernemingsplan op

Je kunt natuurlijk geen succesvol beautymagazine beginnen zonder goed businessplan. Zorg er dus voor dat je van te voren goed marktonderzoek doet en op de hoogte bent van de kosten en de winst die er te behalen valt met het starten van je eigen beautymagazine voordat je hier zomaar mee begint. Eventueel kun je een consultant of schrijver inschakelen die je meer inzage kan geven in de kosten van het opzetten van je magazine.

Een pakkende naam bedenken

Een goed beautymagazine heeft natuurlijk een pakkende naam die direct opvalt tussen de andere magazines in de winkel of bij de kiosk. Gelukkig helpt Businessnamegenerator jou de juiste naam te vinden voor je magazine. Dit is een gratis online tool waarmee je op een pakkende naam kunt komen voor je beautymagazine die nog niet in gebruik is door een andere uitgever.

Vind een drukker

Wanneer je eenmaal een concept uitgedacht hebt, marktonderzoek uitgevoerd hebt en een ondernemingsplan hebt opgesteld, is het tijd om een drukker te vinden die jouw beautymagazine wel wil gaan uitgeven. Het is verstandig altijd langs meerdere drukkers te gaan, omdat sommigen misschien geen brood zien in jouw idee en omdat andere drukkers juist weer te veel geld vragen.

Geef je eerste oplage uit

Heb je een drukker gevonden? Yes, dan ben je klaar om met het echte werk te beginnen! Bedenk een aantal onderwerpen die je wilt gaan belichten in je beautymagazine en sluit deals met enkele adverteerders om je eerste oplage een succes te laten worden. Houd er rekening mee dat een goede eerste oplage een gezonde mix van afbeeldingen en tekst bevat en probeer dus niet te veel van het een of het ander in je beautymagazine te publiceren. Succes!

Bron en beeld: We Digitize