Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Iliass over exit Expeditie Robinson: 'Ik voelde me niet serieus genomen, daarom ben ik eruit gestapt'

'Er knapte iets.'

In de negende aflevering van Expeditie Robinson heeft Iliass Ojja 'plots' bekendgemaakt dat hij het programma vrijwillig gaat verlaten. De 34-jarige acteur is tijdens zijn verblijf op het eiland in een naald gestapt, wat zorgde voor een heleboel kopzorgen. Naar eigen zeggen voelde hij zich niet serieus genomen door de makers, waardoor hij besloot zelf een einde te maken aan zijn deelname.

Naald

Net voor de beruchte Eilandraad stapte Iliass op een aangespoelde naald op het strand. De acteur was hier naar eigen zeggen 'erg van geschrokken'. "Zoiets verwacht je niet. Toen ben ik meteen mijn voet gaan ontsmetten en heb ik de naald meegenomen voor onderzoek", vertelt de acteur. "Je weet niet waarvoor die naald is gebruikt. Die gedachte maakte me angstig."

Dokter

Iliass had gedacht dat er een dokter aanwezig zou zijn bij de Eilandraad – aangezien hem dat beloofd was –, maar niets was minder waar. Dat bezorgde de acteur 's nachts een heleboel kopzorgen. "Daardoor ben ik 's nachts gaan malen. Toen de volgende ochtend de cameraploeg, en niet de dokter, van de boot afstapte, knapte er iets. Het voelde voor mij alsof ik niet serieus ben genomen en dat is de reden waarom ik heb besloten om uit de expeditie te stappen."

Ongelofelijk jammer

De acteur laat weten dat het nu goed met hem gaat, maar dat hij het wel heel erg jammer vindt dat hij zijn expeditie vroegtijdig moest verlaten. "Natuurlijk vind ik het ongelofelijk jammer, want ik heb het tot dag twintig enorm naar m'n zin gehad", legt hij uit. "Ik heb vrienden gemaakt voor het leven. Natuurlijk had ik veel langer willen blijven. Dit was altijd al een droom van mij, maar misschien had het zo moeten zijn."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Jasper Suyk