Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zomerse verrassing: Costa!! staat nu op Netflix

Nostalgie in een nieuw jasje!

Premiere Costa 2

Hoewel het buiten volop herfstweer is, kun jij binnen in zomerse sferen komen. De film Costa!! staat sinds vandaag namelijk op Netflix. Enne, daarmee is het in één klap weer zomer! Tijd voor een weekend Netflix and chill dus.

Summer vibes

Terwijl de herfst zijn intrede doet, komt Netflix met een zomerse verrassing. De streamingsdienst heeft Costa!! namelijk toegevoegd aan het aanbod. De film kwam eerder dit jaar uit en is een reboot van de gelijknamige film, min één uitroepteken, uit 2001. Toch zal het voor Costa-fans herkenning oproepen, want het verhaal speelt zich twintig jaar later af op dezelfde locatie, met deels dezelfde personages. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Katja Schuurman – die in 2001 ook in de film te zien was – en Abbey HoesSummer vibes gegarandeerd!

Bekende cast

Remember the days waarin je voor de 782e keer de film Costa! via je dvd-speler afspeelde? Het heeft twintig jaar geduurd, maar dit jaar heeft de filmhit met Georgina Verbaan, Katja Schuurman en Daan Schuurmans in de hoofdrol toch echt een vervolg gekregen: Costa!!, met twee uitroeptekens dus. Net als het origineel speelt deze film zich af in het zonnige Salou. Katja kruipt wederom in de rol van Frida, inmiddels moeder van Anna (Abbey Hoes), die alles op alles zet om de club nieuw leven in te blazen. Natuurlijk met de nodige liefde en drama aan de zijlijn.

Costa!! heeft, naast Katja en Abbey, nog meer bekende gezichten in de cast. Onder meer acteurs Roeland Fernhout, Soy Kroon, die onlangs nog de Televizier-Ster Talent won, Oscar Aerts, Tina de Bruin en Stephanie van Eer zijn in de film te zien.

Filmgeschiedenis

Costa! heeft filmgeschiedenis geschreven in 2001. De komedie van regisseur Johan Nijenhuis ging over een groep jongeren die twee weken vakantie viert in Salou. Destijds trok de film 700.000 bezoekers naar de bioscopen, destijds een gigantisch aantal voor een film van eigen bodem. Wij hebben de reboot in elk geval op onze kijklijst gezet voor aankomend weekend!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress