Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fred van Leer deelt 4 tips om de perfecte bruidsjurk te vinden

Good to know!

Het is alweer het zevende seizoen dat Fred van Leer Say Yes To The Dress Benelux presenteert. In het programma helpt de stylist bruiden om hun ultieme trouwjurk te vinden. Enne, met zoveel jaar ervaring weet hij inmiddels precies hoe je dat aanpakt. Fred deelt zijn tips om dé jurk te vinden.

Wat goed voelt

"Allereerst wil ik meegeven – en dat is ook een beetje waar het programma voor staat – dat no matter what, draag alsjeblieft iets waarin je je helemaal lekker voelt", aldus Fred van Leer. "Want hoe je je vanbinnen voelt, dat zien ze aan de buitenkant", legt hij uit. De stylist heeft vier dingen op een rij gezet, die volgens hem het belangrijkste zijn bij het vinden van je perfecte bruidsjurk.

1. Voorbereiding

"De voorbereiding begint thuis", begint de stylist. "Spit alle trouwmagazines door, speur het hele internet af en maak vóór je op zoek gaat alvast een selectie. Wat wel en wat niet. Dan ga je voorbereid op pad."

2. Begin op tijd

"Begin echt op tijd met zoeken en oriënteren", benadrukt Fred. "Hoe later je begint, hoe erger de zoekstress en dit zorgt ervoor dat je helemaal niet meer helder kan nadenken over wat je wilt. En praktisch, dan heb je ruimte als bijvoorbeeld de levering is vertraagd. Of het moet nog een keer extra vermaakt worden."

3. Goed gezelschap

"Dit zie je ook in Say Yes To The Dress Benelux, zorg voor goed gezelschap dat meekomt", vervolgt Van Leer. "Kies een paar mensen uit waarvan je weet dat ze niet alleen zelf een goed oog hebben voor wat mooi is, maar die ook weten waar jij van houdt en wat je goed staat."

4. Winkelpersoneel

"Schakel de hulp in van het winkelpersoneel", geeft hij tot slot mee aan toekomstige bruiden" Zij doen dit vaker dan jij, profiteer van hun ervaring. Kijk naar de professionals bij Koonings, dát zijn de echte experts en stylisten en die kunnen je heel goed begeleiden en bij je doorvragen wat je voor ogen hebt om zo bij de perfecte bruidsjurk uit te komen."

Say Yes To The Dress Benelux is vanaf dinsdag 25 oktober t/m dinsdag 29 november om 20:30 uur te zien bij TLC. 

Bron en beeld: Discovery+