De echte Anna Sorokin uit Inventing Anna is uit voorarrest

Anna Sorokin zit niet langer in hechtenis.

Lees ook

Anna Sorokin, beter bekend als Anna Delvey, komt weer op vrije voeten. De oplichtster zat twee jaar vast voor verschillende oplichtingspraktijken en werd daarna in voorarrest gehouden vanwege een verlopen visum. Inmiddels zou de jury hebben besloten dat Anna uit hechtenis mag.

Hechtenis

Door de Netflix-hit Inventing Anna kennen veel mensen nu het verhaal van Anna ‘Delvey’ Sorokin, die zich lange tijd voordeed als een rijke erfgename en socialite in Manhattan en op die manier honderdduizenden dollars afhandig wist te maken. Twee lang zat Anna Sorokin in de gevangenis, totdat ze in 2021 wegens goed gedrag weer op vrije voeten kwam. Die vrijheid was echter van korte duur. Omdat haar visum was verlopen, zat de in Rusland geboren Anna in hechtenis.

Echter, de jury heeft besloten dat Anna geen gevaar vormt voor de samenleving en dat ze daarom uit voorarrest mag. Wel moet ze een borgsom van ongeveer 10.000 euro betalen en heeft ze een socialemediaban. Ze blijft 24 uur onder toezicht, tot duidelijk wordt of ze de Verenigde Staten alsnog moet verlaten. Dat moet dus nog worden besloten.

Social media

Toen Anna in 2021 uit hechtenis kwam had ze nog wel toegang tot social media. Zo gaf ze een groot interview aan New York Times, schreef ze een lang artikel over haar ervaringen voor Insider, maakt ze haar comeback op Instagram en deelde ze een video vanuit de gevangenis.

“Als ik bijna drie jaar later terugkijk, keur ik het gedrag niet goed, terwijl ik het toch heb gedaan. Ik ben nergens trots op”, vertelde ze in de video. “Ik denk dat mijn bedoelingen niet frauduleus waren, als je kijkt naar de wettelijke betekenis van fraude”, aldus Anna. “Uiteindelijk waren het niet mijn bedoelingen die telden, maar hoe ze werden opgevat en hoe ze invloed hadden op andere mensen. Als mijn verhaal op die manier wordt bekeken ben ik totally schuldig.” Aha…

Bron: NU.nl | Beeld: Netflix

Laatste nieuws

Zie ook