De echte Anna Delvey laat van zich horen in nieuwe video

'Ik denk dat mijn bedoelingen niet frauduleus waren', aldus Anna Delvey/Sorokin.

Ben jij deze week ook verslingerd geraakt aan de nieuwe Netflix-serie Inventing Anna? Je bent niet de enige, want de limited series van Bridgerton-producent Shonda Rhimes is een grote hit. Dat blijft ook niet onopgemerkt bij de echte Anna Delvey/Sorokinop wiens leven de serie gebaseerd is. Op Instagram laat de ‘erfgename’ van zich horen.

Reinventing Anna

Door de nieuwe Netflix-hit kennen veel mensen nu het verhaal van Anna ‘Delvey’ Sorokin, die zich lange tijd voordeed als een rijke erfgename en socialite in Manhattan en op die manier honderdduizenden dollars afhandig wist te maken. De echte Anna Delvey liet eerder weten dat ze niet van plan is om de serie te kijken, maar wel reageert ze op alle media-aandacht die er nu is ontstaan. Zo gaf ze een groot interview aan New York Times, schreef ze een lang artikel over haar ervaringen voor Insider, maakt ze haar comeback op Instagram en deelt ze een video vanuit de gevangenis waar ze in hechtenis verblijft.

Op haar Instagram-account @theannadelvey noemt de fake heiress zich nu Anna Delvey2.0 en heeft ze het, verwijzend naar de Netflix-show, over Reinventing Anna in haar bio. Gaat ze haar kant van het verhaal delen?

‘Niet trots’

Vier jaar lang zat Anna Sorokin in de gevangenis, totdat ze in 2021 wegens goed gedrag weer op vrije voet kwam. Die vrijheid was echter van korte duur. Omdat haar visum was verlopen, zit de in Rusland geboren Anna nu in hechtenis. Onterecht, meent ze zelf. Anna doet er alles aan om haar naam weer te zuiveren. Ze geeft interviews, deelt deze op Instagram, en kwam dus met een video waarvoor ze samenwerkte met verslaggever Emily Palmer. Hoewel Anna eerder aangaf geen spijt te hebben gehad van haar daden, kijkt ze daar nu anders op terug.

“Als ik bijna drie jaar later terugkijk, keur ik het gedrag niet goed, terwijl ik het toch heb gedaan. Ik ben nergens trots op”, vertelt ze in de video. “Ik denk dat mijn bedoelingen niet frauduleus waren, als je kijkt naar de wettelijke betekenis van fraude”, aldus Anna. “Uiteindelijk waren het niet mijn bedoelingen die telden, maar hoe ze werden opgevat en hoe ze invloed hadden op andere mensen. Als mijn verhaal op die manier wordt bekeken ben ik totally schuldig.” Aha…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emily Palmer (@emilyepalmer)

Nieuwe plannen

We gaan nog veel van Anna horen, laat ze weten in haar interview met New York Times. Ambitieus is de fake socialite, die eerder grootste plannen had voor een eigen stichting, nog altijd. “Er is absoluut veel meer van mijn verhaal dat ik zou willen delen. Met dat in gedachten werk ik aan meerdere projecten. Ik werk aan een documentaireproject met Bunim Murray Productions in Los Angeles. Ik werk ook aan een boek over mijn tijd in de gevangenis en er is ook een podcast in de maak.” Yup, zelfs als er geen vervolg komt op de Netflix-serie blijft Anna Delvey voorlopig in the picture.

Bron: Instagram, New York Times, Cosmopolitan, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws