Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hair care: wat kun je doen tegen roos in je haar?

Een haarstylist geeft tips.

Good hair = a good day

Je haar is je visitekaartje. Maar wat als je last hebt van futloze lokken, krullen die op half zeven hangen, uitval of roos? Wij vroegen naar jullie meest prangende haarvragen en laten haarstylist Huub Eysink ze beantwoorden. Zo zit je nooit meer met je handen in het haar.

Haarstylist

Huub Eysink is international tophaarstylist. Hij heeft vier keer de award voor Hairdresser of the year bij de Coiffure Awards gewonnen, het meest prestigieuze kappersevent van Nederland. Ook werkt hij mee aan catwalkshows, tv- en modeproducties, geeft hij workshops en presentaties, en staat hij aan het roer van haarsalon Hair Plaza in Zwolle. Huub is gek op curls en kleur en beantwoordt met liefde deze prangende haarvragen. Deze keer beantwoordt hij de vraag: wat kun je doen als je last hebt van roos en jeuk?

Roos

"Heel vervelend. Roos ontstaat doordat de cellen op je hoofhuid zich twee keer zo snel vernieuwen. De huidcellen krijgen geen tijd om te rijpen, klonteren samen en geven schilfers. Vaak krijg je ook een hogere talgproductie." Huub raadt aan om daarom anti-roosproducten te gebruiken voor je haar. "Gelukkig zijn er veel goede antiroosproducten. Ik ben fan van de Serene Scalp van Oribe, met beta hydroxy acid (BHA). Dit zuur haalt droge schilfers weg. En peper- muntolie en bladextract kalmeren je hoofd- huid."

Tot slot geeft Huub als tip om je lokken niet te vaak te wassen. "Was je haar niet te vaak, want dat stimuleert de talgproductie. Gebruik voor het wassen een scrubcrème of -lotion waar- mee je de schilfertjes zachtjes weghaalt. Dan kan de shampoo daarna beter z’n werk doen. En gebruik een conditioner, want van antiroosproducten wordt je haar droog.”

Tekst: Babette Dessing | Beeld: iStock

Beauty
  • Cropped shot of an attractive woman blowdrying her hair in front of a mirror in the bathroom