Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha! Zo vaak zou je je spijkerbroek moeten wassen

Wist jij dit al?

Copenhagen Fashion Week FW22-23 DAY 2

Het blijft keer op keer een groot vraagteken: hoe vaak moet je je spijkerbroek wassen? Wanneer je je jeans te vaak wast, gaat de kwaliteit van je broek misschien achteruit, maar vuil doet je spijkerbroek ook niet veel goeds. Hoe vaak moet je je favo jeans nou eigenlijk wassen?

Vriezer of wassen

De een wast de spijkerbroek regelmatig, de ander doet ‘m in de vriezer. Maar wat kun je het beste doen om je spijkerbroek zo lang mogelijk mooi te houden? Helaas helpt het niet om je spijkergoed in de vriezer te doen. Bacteriën stoppen dan met vermenigvuldigen, maar ze gaan helaas niet dood. Hierdoor gaat de muffe geur dus ook niet uit de spijkerbroek. Als je alleen de muffe geur uit je broek wilt hebben, kun je ‘m het beste buiten aan de waslijn ophangen.

TikTok-hack: zo maak je een strakke jeans wijder

Niet te vaak

Een wasbeurt op z’n tijd is heus geen overbodige luxe. Mensen die zuinig zijn op hun spijkergoed en ‘t daarom niet te vaak in de wasmachine doen, vergeten soms dat vuil de levensduur van de jeans ook verkort. Vet, viezigheden en dode huidcellen hopen zich namelijk allemaal op in de vezels. Dit resulteert in broeken die sneller slijten.

Hoe vaak moet je een spijkerbroek eigenlijk wassen? Uiteraard is dit afhankelijk van hoe vaak je de broek draagt. Draag jij je spijkerbroek niet zo vaak? Dan kun je ‘m prima één keer per twee á drie maanden wassen. Draag je je spijkerbroek vaak? Dan mag-ie al een stuk eerder de wasmachine in; denk aan één keer per twee weken. Wanneer je twijfelt of de jeans moet worden gewassen, is het waarschijnlijk wel tijd voor een wasbeurt.

Bron: Tips en weetjes | Beeld: BrunoPress

Fashion
  • Street style, Janka Polliani, Annabel Rosendahl, and Marianne Theodorsen arriving at Copenhagen Fashion week Fall-Winter 2022-2023, Denmark, on February 2nd, 2022. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM