Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha! Hier dient het kleine zakje in sommige spijkerbroeken dus voor

Good to know!

Milan Fashion Week: Alberta Ferretti Street Style

Vraag jij jezelf ook altijd al af waar dat mini zakje in je denim jeans voor is? Daar hoef je vanaf nu níét langer meer over na te denken: Wij vonden het antwoord!

Mini

Je kent vast wel dat kleine, rechthoekige zakje op de voorkant van je spijkerbroek, van ongeveer drie vingers breed. Je vindt hem op elke jeans, maar er lijkt vrij weinig in te passen. Een lipstick is al te groot, laat staan dat je er je sleutels in zou kunnen opbergen. Hoewel het minizakje vrij nutteloos lijkt, is hij zeker niet voor de sier. Wij vertellen je precies waarvoor het zakje nu eigenlijk dient!

Horloge

Het zakje is niet voor de sier, maar heeft wel degelijk een functie. Volgens internationaal spijkerbroekenmerk Levi’s is het zakje bedoeld om een horloge in te bewaren. Over de jaren heen is het mini-zakje ook wel bekend geworden onder de namen ‘condoomzakje’, ‘muntenzakje’ en ’ticketzakje’. We hoeven vast niet uit te leggen waarom.

Werkbroek

Voordat de spijkerbroek wereldberoemd werd, droegen de mannen ze rond het jaar 1800 als werkbroeken. In die tijd had bijna iedereen een horloge bij zich. Dit waren zakhorloges die aan een ketting zaten. Om te voorkomen dat de horloges zouden breken in een jaszak, introduceerde Levi’s speciaal hiervoor het kleine zakje. Zo konden de horloges op een veilige manier opgeborgen worden. Mysterie opgelost! Hoewel het zakje vroeger dus erg praktisch was, heeft hij vandaag de dag geen functie meer. Nou ja, dan maar als decoratie op je favoriete jeans.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Brunopress

Fashion
  • Angela Rozas Saiz and Aida Domenech arrive at Alberta Ferretti fashion show during Milan Fashion Week Womenswear Spring/ Summer 2023 in Milan, Italy / 21092022 Lucia Sabatelli / Action Press