Wat is er gebeurd met Jeffrey Dahmers buurvrouw Glenda Cleveland?

'Ook Glenda was een slachtoffer van Jeffrey Dahmer'.

Na het grote succes van de true crime Netflix-serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story, zijn veel mensen geïnteresseerd in het verhaal van the Milwaukee cannibal. Maar niet alleen zijn mensen nieuwsgierig naar Jeffrey Dahmer zelf, ook komt de vraag: ‘Wat is er gebeurd met Glenda Cleveland?’, veel voor.

Konerak Sinthasomphone

Glenda Cleveland was in de serie de buurvrouw van Dahmer. Glenda was degene die hem twee maanden voor zijn arrestatie probeerde tegen te houden. Zo heeft ze de politie gebeld nadat ze de veertienjarige Konerak Sinthasomphone in mei 1991 tegenkwam. Glenda kwam de veertienjarige tegen op straat nadat Dahmer hem had gedrogeerd. Konerak lag ongekleed en ernstig gedesoriënteerd op straat, maar toen de politie arriveerde, brachten ze hem terug naar het appartement van Dahmer.

Buurvrouw

Zoals eerder vermeld was Glenda in de serie de buurvrouw van Jeffrey Dahmer, maar volgens USA Today woonde Glenda in een gebouw naast het gebouw waar Dahmer woonde. Er wordt gedacht dat het personage van Glenda deels gebaseerd is op Pamela Bass, de vrouw die daadwerkelijk naast Dahmer woonde destijds.

Volgens de Milwaukee Journal Sentinel bood Dahmer Pamela de veelbesproken broodjes aan: “Ik heb waarschijnlijk iemands lichaamsdeel opgegeten”, liet Bass weten in de documentaire The Jeffrey Dahmer Files.

Verhaal

Nadat de veertienjarige Konerak terug werd gebracht naar het appartement van Dahmer, probeerde Glenda de hele nacht de autoriteiten te bereiken om te controleren of het goed ging met de jongen. Volgens USA Today belde ze, nadat ze tekenen van vermissing van Konerak had ontdekt, herhaaldelijk de politie – zelfs de FBI – maar niemand nam ooit op.

Ook meldt USA Today dat Glenda nog enige tijd contact heeft gehad met de familie van Konerak. Toch probeerde ze grotendeels uit het nieuws te blijven: “Ik wil gewoon weer normaal doen”, liet ze destijds weten. Niecy Nash vertelde in een interview met Netflix dat Glenda ook een van zijn slachtoffers was. “Haar verhaal is het minst verteld. Ze verdiende veel meer dan dat de politie voor haar neus stapt en zegt: ‘Kijk wat we hebben gedaan. Kijk wat we probeerden te doen’.”

Bron: Seventeen | Beeld: Netflix

Laatste nieuws