Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Laura Vlasblom onthult waarom ze Expeditie Robinson écht moest verlaten

'Normaal heb ik nooit wat', vertelt de zangeres over haar gezondheid.

Het liefst willen alle deelnemers van Expeditie Robinson het schoppen tot de finale, maar Laura Vlasblom besloot in de meest recente aflevering zelf om de wildernis te verlaten. Bij de laatste Eilandraad vroeg ze haar kampgenoten om haar weg te stemmen. Een zeldzaamheid, maar door haar gezondheidsproblemen wilde ze een punt achter het avontuur zetten. Nu onthult de zangeres en presentatrice wat haar health struggles precies waren.

Heftige maagklachten

Helaas liep Expeditie Robinson niet op rolletjes voor Laura. Al snel had ze te maken met heftige maagklachten, maar de blondine zette zo goed als het ging door. Op een gegeven moment hield ze het toch écht niet meer uit, vertelt Laura nu aan RTL. "Ik kreeg zo'n last en ik werd volgestopt met allerlei pillen en antibiotica. Het is natuurlijk heel gevaarlijk op zo'n eiland om iets te krijgen, met ontstekingen, vervelende dingen die je niet herkent in je eigen lijf", laat ze weten. Ze verbaasde zich dan ook vooral over haar gezondheidsproblemen. "Ik heb nooit wat. Ik dacht: 'Huh, ik?' Ik ben normaal een bikkel, dat was ook de reden dat ik hieraan mee wilde doen."

Allergische reactie

Juist doordat ze altijd zo fit is, maakte Laura zich zorgen over haar maagklachten. "Ik werd daar onrustig over. Dat werd niet beter", vertelt de blondine. Uiteindelijk besloot ze dus zowel voor haar gezondheid als haar gemoedsrust om weggestemd te worden. Inmiddels zijn de klachten voorbij en weet Laura wat de boosdoener was. "Het bleek een allergie te zijn voor olie. We hadden daar een soort olie waarmee we de rijst bakten. Dat viel gewoon niet goed op mijn maag. Daar is dan ook geen antibiotica voor. Ik had geen idee dat ik daar allergisch voor was."

Droevig afscheid

Nu Laura terugblikt, vindt ze het wel jammer dat ze het programma moest verlaten. Maar of ze al een plekje in de finale voor ogen had? "Ik zag mezelf niet helemaal tot het einde klimmen en worstelen, maar ik had op zich wel langer willen blijven. Het was gewoon heel vervelend."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Jasper Suyk