Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Match or Mistake: zijn MAFS's Anita en Alwin nog samen?

Oh no...

Alwin en Anita leken in Married at First Sight: Match or Mistake steeds meer naar elkaar toe te groeien. Tijdens de final vows spraken de twee dan ook naar elkaar uit dat ze een match zijn. Helaas bleek tijdens de reünie-aflevering van MAFS dat de twee helaas niet meer samenzijn.

Terugblik

Het leek erop dat Alwin en Anita elkaar hadden gevonden. Zo spraken ze prachtige woorden naar elkaar uit in de final vows en lieten ze weten dat ze hun huwelijk willen laten slagen. Helaas is dat anders gelopen. "Het gaat goed met ons, maar we zijn niet meer samen", laat Anita aan de experts weten tijdens de reünie-aflevering.

Alwin legt vervolgens uit waar het volgens hem mis is gegaan. "Ik was heel benieuwd hoe het (hun relatie, red.) zou zijn in ons dagelijks leven. Het is toch anders dan wanneer je aan het experiment meedoet. Het kwam er eigenlijk op neer dat we wel contact zochten via de app. We wilden ook afspreken, maar het is er eigenlijk niet meer van gekomen."

Niet eerlijk

Toch lijkt Anita daar anders over te denken. "Onze communicatie liep al niet heel erg goed", begint Anita. "Ik had het idee dat hij niet altijd heel eerlijk was. Over hoe hij er echt in stond en hoe hij aan het twijfelen was."

"Heb je het gevoel dat ik daar nooit eerlijk ben geweest?", vraagt Alwin zich vervolgens af. "Nee, zeker niet. Ik heb het heel vaak aangekaart en gevraagd hoe jij je erbij voelt. Heel vaak werd het onderwerp van tafel geschoven of je ging eroverheen praten", vindt Anita. Alwin geeft dan weer toe dat het lastig is dat ze allebei anders naar de situatie kijken.

Final vows

Alwin neemt vervolgens de tijd om zijn gevoel te uiten. Zo blikt hij terug op de final vows. Hierin zei Anita dat Alwin hun toekomst in handen had. "Dat is het moment dat me het meest is bijgebleven", vertelt Alwin. "Dat vond ik passief. Ik kan niet alleen dansen; dat kan ik niet alleen. Ik ga niet achter iemand aanjagen, dat heb ik genoeg gedaan."

Anita laat vervolgens weten hoe ze het moment ná de final vows heeft beleefd. "Na de final vows, twee uur daarna, hebben we op het balkon gezeten. En vroeg ik: 'Schat, er zijn geen camera's meer, iedereen en alles is weg. Hoe stond je er echt in?' Toen zei hij: 'We verschillen wel echt van elkaar. We kunnen beter vrienden zijn en ik denk dat we het hier beter bij moeten laten." Volgens Anita zou Alwin hebben gezegd dat hij mooi weer speelde, omdat Anita anders zou vertrekken.

"Het is jammer; we wilden het allebei. Het is niet gelukt. Helaas", concludeert Alwin. Hoewel Anita vertelt Alwin te waarderen als persoon, vindt ze het jammer dat Alwin niet eerder eerlijk tegen haar was. "Dat stukje openheid heb ik gemist om samen een diepere connectie te krijgen." Too bad...

Bron: MAFS | Beeld: RTL (Andy Tan)