Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fan van true crime? Dan wil je deze nieuwe populaire Netflix-serie zien

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story vertelt het verhaal van een van de meest beruchte seriemoordenaars aller tijden.

Op Netflix staan talloze creepy true crime documentaires die je haren recht overeind doen staan. Deze week voegde de streamingdienst weer zo'n titel toe aan het aanbod, namelijk Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Seriemoordenaar

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story staat sinds deze week op Netflix en heeft meteen een plekje in de top tien van de streamingdienst weten te bemachtigen. De tiendelige serie gaat over – de naam zegt het al – Jeffrey Dahmer, een van de meest beruchte seriemoordenaars aller tijden.

Het verhaal

Jeffrey Dahmer vermoorde tussen 1990 en 1991 zeventien jonge mannen. Jeffrey lijkt op het eerste gezicht een doodnormale homoseksuele jongen uit het Amerikaanse Milwaukee, maar langzamerhand verandert hij in een moorddadig monster. In de serie volg je hem vanaf zijn jeugd, tot het moment dat hij door de politie wordt gepakt. En als je denkt dat zeventien moorden al gruwelijk genoeg is, dan heb je het mis. Kannibalisme en necrofilie maken het verhaal al helemaal afschuwelijk. In zijn huis trof de politie diverse lichaamsdelen aan en polaroids van zijn slachtoffers. Bizar...

Netflix weet de serie overigens in iets gevattere woorden samen te vatten. "De show verkent de achtergestelde slachtoffers en hun gemeenschappen die getroffen zijn door het systematische racisme en institutioneel falen van de politie waardoor een van Amerika’s meest beruchte seriemoordenaars onder hun neus zijn moorddadige spree kon voortzetten.”

De rol van Jeffrey wordt vertolkt door Evan Peters, die je kunt kennen van de Marvel-films X-Men: Days of Future Past en X-Men: Apocalypse. De serie bestaat uit tien afleveringen en is nu te bingen op Netflix. Durf jij het aan?

Bron: Manners | Beeld: Netflix, YouTube