Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nog steeds single? Misschien ben je wel gewoon te knap

Hadden we nog niet over nagedacht!

Ben jij al op talloze dates geweest, maar is het nooit iets geworden? De kans is groot dat je dan aan jezelf gaat twijfelen. No worries: het kan ook aan heel iets anders liggen. Misschien ben je juist wel te knap!

Single as a pringle

Sommige mensen komen er bij een eerste date al achter of een relatie erin zit, anderen hebben daar langer de tijd voor nodig. Heb jij nog altijd geen succes gehad in de liefde en ga je single as a pringle door het leven? Dat kan natuurlijk prima zijn, als je er zelf vrede mee hebt. Als je echter actief op zoek bent naar een relatie, kan het een behoorlijke domper zijn. Niet getreurd: volgens onderzoek heeft het alles te maken met je uiterlijk – en dan bedoelen we de positieve aspecten daarvan.

Knappe mensen hebben korte relaties

Bij Harvard hebben meerdere psychologen onderzoek gedaan naar het uitblijven van relaties. Er zijn verschillende experimenten uitgevoerd, zowel met beroemdheden als met 'gewone' mensen. De resultaten daarvan laten zien dat mensen die knap gevonden worden door anderen, doorgaans kortere relaties hadden. Als ze getrouwd waren, duurden die huwelijken ook minder lang dan bij minder aantrekkelijke mensen. Ook bleek dat mensen die zichzelf knap vonden, minder succes hadden in de liefde.

De kans is dus groot dat je knappe uiterlijk andere onzeker maakt. Maar hé: knappe mensen bleken zich ook sneller tot elkaar aangetrokken te voelen. Wie weet kom jij dus binnenkort je prince or princess charming wel tegen en spatten de vonken er meteen van af!

Bron: Flair | Beeld: BrunoPress