Daten of een relatie: vijf grote verschillen tussen die twee fasen

It's a fine line, but it's there.

De liefde: we zijn er dol op, maar het kan ook erg confusing zijn. Je ontmoet een leuk iemand met wie je een klik hebt en voor je het weet, ben je aan het daten. Vervolgens is het niet altijd even duidelijk wanneer jullie overgaan naar de relatiefase. Wat zijn nou eigenlijk duidelijke verschillen tussen daten en een relatie? Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

1. Friends with benefits

Wanneer je casual met iemand aan het daten bent, kan het ook zijn dat jullie alleen afspreken om met elkaar het bed in te duiken. Op de lange termijn hebben jullie dan geen behoefte om met elkaar verder te gaan, tenzij het op vriendschappelijke basis is. Bij een relatie is dat wel anders: dan wil je elkaar op alle vlakken zo goed mogelijk leren kennen, niet alleen wat het lichamelijke plezier betreft.

2. Exclusief met elkaar

In de dating phase is het vaak zo dat beide partijen ook nog met anderen afspreken. Jullie zitten nog nergens aan vast. Maak je de afspraak dat jullie alleen nog met elkaar op date en naar bed gaan? Dan betekent dat dat de relationship phase haar intrede heeft gedaan. Het duurt dan hoogstwaarschijnlijk niet lang meer voordat hét gesprek plaatsvindt.

3. Veel tijd samen

Hoewel het natuurlijk per afzonderlijke situatie verschilt, is de kans groot dat jullie elkaar tijdens het daten niet zo vaak zien. Er kunnen zomaar weken voorbijgaan voor er een nieuwe date ingepland wordt. Als je een relatie met elkaar aangaat, zult je de ander op veel regelmatigere basis zien. Misschien spenderen jullie vanaf dat moment zelfs wel elke dag samen.

4. Elkaars vrienden ontmoeten

Het ontmoeten van elkaars vrienden is iets wat vaak gebeurt in de tussenfase van daten en een relatie. Waar je bij daten nog niet zeker weet of het iets is voor de lange termijn, staat dat bij een relatie als een paal boven water. Op het moment dat je besluit om je date aan je vrienden voor te stellen, is dat een duidelijk teken dat jullie de serieuzere kant op gaan.

5. Toekomstplannen

Tot slot: als je casual met iemand aan het daten bent, maken jullie hoogstwaarschijnlijk geen toekomstplannen. In het meest serieuze geval plannen jullie alleen de volgende date. Een relatie hangt juist aan elkaar van de toekomstplannen. Je weet zeker dat je met diegene samen wilt zijn, ook op de lange termijn. Niet gek dus dat je al nadenkt over samenwonen, verre reizen, huisdieren of kinderen.

Bron: fem-fem | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws