Estelle Cruijf en Joëlle Gullit over bekendheid: ‘Als kind begrijp je dat niet’

'Het was alsof we letterlijk in een Hollywoodfilm waren beland'

Estelle Cruijf en Joëlle Gullit zijn een leven in de schijnwerpers gewend. Partner en vader Ruud Gullit was door zijn voetbalcarrière wereldbekend, en daardoor hebben moeder en dochter een tijd kunnen leven als echte Hollywoodsterren. In gesprek met Beau Monde vertellen de twee alles over de fame.

Bekende ouders

Opgroeien met beroemde ouders was soms even wennen voor Joëlle. “We zijn nooit anoniem. Vroeger had ik daar meer last van. Waar we ook waren, welke uithoek ter wereld ook, mensen wilden de aandacht van papa (de beroemde voetballer Ruud Gullit, red.)”, vertelt ze aan Beau Monde. “Als kind begrijp je dat niet: laat ons met rust, ik wil met mijn vader zijn. Als je ouder wordt, snap je het en heb je er vrede mee. Al is het niet altijd even makkelijk, zeker in donkere tijden, bijvoorbeeld toen mijn ouders gingen scheiden en iedereen het erover had.”

Hollywood

Al zorgde die fame er ook voor dat ze een bijzonder glamorous jeugd had. “We hebben een tijdje in Los Angeles gewoond toen papa trainer was van LA Galaxy. Ik was elf jaar, helemaal gek van ‘High School Musical’ en ineens was het normaal dat je Vanessa Hudgens voorbij zag lopen. Robbie Williams, Lindsay Lohan, Jay-Z, we kwamen ze gewoon tegen”, aldus Joëlle. “Het was alsof we letterlijk in een Hollywoodfilm waren beland. En het was er zo mooi en glamourvol. Van de kastjes op school tot aan de boetiekjes.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JOËLLE GULLIT (@joellegullitc)

Estelle woonde er ook graag: “Ik zou morgen nog terug verhuizen, zo leuk vond ik LA. Iedereen was aardig. Dan kun je wel zeggen: dat is nep, ze menen het niet. Maar dat maakt mij niet uit. Ik heb liever dat iemand die ik niet ken ‘Oh My God You Look Amazing’ tegen me zegt en me een fijn gevoel geeft dan dat een vreemde nors tegen me doet en ik het idee krijg dat ik op eieren moet lopen. Doe mij maar fake. Waarom niet? Die mensen hoeven toch niet op mijn begrafenis te komen?”

Het hele interview met Estelle en Joëlle lees je in de nieuwste Beau Monde. Vanaf woensdag 7 september overal verkrijgbaar!

Interview: Sandra ten Brink (Beau Monde) | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws