Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze dingen werden succesvol gestolen tijdens Expeditie Robinson

Van potloden tot bananen, er is behoorlijk wat gejat.

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson ging afgelopen maandag van start. De komende weken kunnen we weer genieten van BN'ers die allerlei moeilijke proeven moeten uitvoeren. We zagen meteen ook alweer een jatactie: Harry Piekema probeerde de vuursteen te stelen. Dat is hem niet gelukt. Toch zijn er in vorige seizoenen meerdere keren wél echt dingen gejat in het programma. We frissen je geheugen even op door drie succesvolle pogingen op een rij te zetten.

Bananen laten verdwijnen

In het seizoen van 2017 deed judoka Carlos Platier Luna mee. Hij heeft tijdens dat seizoen maar liefst twaalf bananen en een hele hoop rijst van een ander kamp gejat. Dat heeft hij later opgebiecht. In het concurrerende kamp zat Shelly Sterk. Zij hoorde Carlos' biecht aan en sprak hem streng toe: "Motherf*cker, je hebt hier gewoon bananen zitten jatten." Het is maar goed dat het eten achter slot en grendel belandt, om verhitte discussies te voorkomen...

Lekker schrijven

Tijdens het seizoen van 2019 besloot rapper Akwasi iets te stelen. Hij ging niet voor de levensmiddelen, maar potloden en papier. "Ik was op zoveel eilandraden. Ik dacht: ik heb papier in mijn koker en er staan heel veel potloodjes. Ik pak er gewoon twee en ga mijn familie lekker schrijven", vertelde hij later in Robinson Confessions. Dat was natuurlijk niet helemaal de bedoeling, maar de intentie was goed.

Ingebroken

In datzelfde seizoen, in 2019, besloot presentatrice Sylvana IJsselmuiden samen met televisiekok Sandra Ysbrandy iets te jatten. Het kamp waar zij samen in zaten, bleef maar verliezen bij de proeven waarbij de kandidaten eten konden winnen. Ze waren enorm hongerig en besloten uit wanhoop om in te breken in een productiehuisje. Daar braken ze twee kisten op en met een machete en een hakbijl. Het leverde wel wat op, maar niet wat ze hadden verwacht. "Potten tonijn, een paar chocoladerepen en goulash. En het was eigenlijk helemaal niet heel lekker", aldus een teleurgestelde Sylvana bij RTL Boulevard. Ze hadden het eten wel eerlijk verdeeld onder hun kampgenoten. Lief!

Bron: &C | Beeld: RTL