Nicolette en Rick onthullen wat ze deden buiten de opnames van Expeditie Robinson

Zo ziet een dagje in Maleisië eruit voor het presentatieduo.

Expeditie Robinson is in volle gang. En terwijl de kandidaten flink moeten afzien op de verschillende eilanden, verblijven presentatoren Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder iets verderop. Hoe ziet een dagje Robinson er voor het presentatieduo eigenlijk uit? 

Rijkelijk ontbijt

De expeditieleden moeten overleven op weinig eten, ze slapen slecht en moeten zich vervolgens bewijzen in loodzware proeven. Maar Nicolette en Rick? “We beginnen met een rijkelijk ontbijt”, vertelt Rick in gesprek met Grazia. “Na de massage”, voegt Nicolette toe. “Dan loop ik nog een keer naar het buffet…” lacht Rick. “…en dan ga ik heel even liggen.” Dit gloednieuwe presentatieduo heeft in elk geval veel fun gehad. Maar on a serious note, zo gaat het er natuurlijk niet echt aan toe. Maar hoe dan wel?

Alles weten

“We zaten in een gebied dat best wel veel meer had dan de Filipijnen bijvoorbeeld – waar ik het ook jaren heb opgenomen”, vertelt Nicolette over de opnames in Maleisië. “Maar je zit met elkaar en je bent alleen maar bezig met Robinson. Dus je gaat eten, en meestal krijg je dan de teksten, en dan ga je naar een spel. Dat is al heel vroeg, voor dag en dauw zit je in een boot.” Maarre, dat vindt de beauty absoluut geen straf. “Dat is wel een geluksmoment vind ik, zodra je op die boot naar je werk zit en je bent nog een beetje teksten aan het repeteren.”

En na de draaidag? “Dan kom je thuis en dan gaat het verhaal weer over Expeditie, want dan komen de cameramensen van het eiland en je wilt alles weten”, vertelt de presentatrice enthousiast. “Je zit er diep in”, gaat Rick verder. “Dat is ook heel leuk, want je moet een programma altijd volgen als je voor een langere periode weggaat. Maar dit is ook gewoon gaaf om te volgen, dus dat maakt het extra leuk”, vertelt hij.

Buiten de opnames

Maar wat doen de twee als ze even geen opnames hebben? “Ik ga heel vaak sporten of wandelen”, vertelt Nicolette. “Ja, een beetje sporten”, beaamt Rick. “Af en toe ook een boekje lezen, even bellen met het thuisfront of een serie kijken. Dat is ook goed, jezelf even terugtrekken. Maar je bent toch ook wel veel met de crew samen, vergaderen over wat er gebeurt enzo. Het is wel zo dat die trein gaat rijden en die stopt pas na zes weken.” Veel vrije tijd zit er dus niet in, en het is ook zeker geen vakantie voor de presentatoren. Maar een leuke baan, dat is het zeker! 

Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws