Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rick Brandsteder over presenteren Expeditie Robinson: ‘Heb een warming-up gehad’

'Ik heb wel een soort van voorkennis.'

Expeditie Robinson is weer begonnen! Na Dennis Weening en Kaj Gorgels is het dit seizoen de beurt aan Rick Brandsteder om naast presentatrice Nicolette Kluijver staan. De presentator weet in elk geval waar hij het over heeft, aangezien hij zelf ooit meedeed als kandidaat. Maar hoe is het om nu aan de andere kant te staan? 

Veelbelovend seizoen

Expeditie Robinson is weer in volle gang. Volgens presentatoren Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder is het een veelbelovend seizoen geworden. “Er zit alles in wat we hoopten en meer. Iedere keer dachten we: als dit het al is… En dan ging het toch nog een stapje verder”, vertelde Nicolette in gesprek met Grazia. Ook Rick is enthousiast over dit seizoen. “Van het weerbeeld tot de bondjes, de karakters die voor je gaan leven, de spellen die gebouwd worden, de spanning op de eilandraad… Het is alles”, vertelt hij. “Alles wat je verwacht van Expeditie Robinson kregen we gewoon in ons schootje geworpen.” 

Aan de andere kant 

Voor Rick is het extra bijzonder om terug te zijn. In 2014 deed de presentator namelijk zelf mee aan het programma. Hoe is het voor hem om nu aan de andere kant te staan? “Ja, te gek natuurlijk”, vertelt hij. “Ik heb wel een soort van voorkennis, een warming-up gehad. En ik heb er ook lang genoeg gezeten om het echte Robinson-gevoel te voelen”, legt hij uit. 

Enne, dat heeft zo zijn voordelen in zijn rol als presentator. “Ik kan me daardoor misschien beter verplaatsen in de kandidaten en met ze meeleven", legt hij uit. "En ze ook misschien af en toe stiekem een hart onder de riem steken om door te zetten.” Zelf vond Rick de expeditie namelijk ook niet altijd even makkelijk. "In de eerste week zat ik ook echt van: wat doe ik hier in godsnaam? Dit is totaal niet voor mij gemaakt, en wilde ik bijna mijn moeder bellen”, blikt hij terug. “Maar je maakt zoveel moois mee als je even doorzet. Dus ik wilde ook tegen de kandidaten zeggen: hou vol en geef niet op, want het is echt gewoon een belevenis.”

Van Bachelor naar Expeditie 

Met Expeditie Robinson slaat Rick een hele andere weg in dan de programma’s die hij tot nu toe heeft gepresenteerd. “Het is echt overleven, dus je zit helemaal in het programma. Het is niet Temptation Island of zo.” Speaking of realityprogramma’s, daar is Rick inmiddels expert in, maar hoe is het voor hem om nu iets heel anders te presenteren? “Ik vind het eigenlijk een hele mooie stap die ik gezet heb. Temptation hebben we echt op de kaart gezet, dat is echt een hit geworden. Maar het was wel een programma waar relaties op het spel stonden. Van daaruit ging ik naar de Bachelor. Dat was weer positief, dat was meer liefde zoeken. En nu maak ik eigenlijk gewoon het vetste, grootste en mooiste programma van Nederland – vind ik dan. Dus wat dat betreft heb ik het mooi doorlopen zo.” Well done! 

Beeld: Jasper Suyk