Halina Reijn vertelt over nieuwste film en samenwerking met Pete Davidson

'Ik snap wel waarom Pete al die geweldige vrouwen kan krijgen.'

Een groot moment voor Halina Reijn: de film Bodies, Bodies, Bodies, waarmee ze haar Engelstalige regiedebuut maakte, is ein-de-lijk uit. In gesprek met Grazia vertelt Halina over haar ervaringen in de USA, de balans tussen horror en humor, en het werken met niemand minder dan SNL-ster en Kardashian-ex Pete Davidson.

Naar Amerika

Een jarenlange succescarrière in Nederland, en nu dus de stap naar Amerika. Hoe is dat zo gekomen? Halina legt uit: “Dat kwam doordat Instinct internationaal vrij goed
werd opgepikt. Amerikanen vonden de film, die gaat over een verkrachter en een therapeut, spannend – de seksuele moraal is daar totaal anders dan bij ons. Ik raakte in gesprek met A24, een studio die kunstzinnige films aan een groot publiek weet te verkopen. Met hen werken is voor een filmmaker zo’n beetje het hoogst haalbare. Dus toen zij mij benaderden en me na een aantal gesprekken het eerste script van Bodies Bodies Bodies voorlegden, wilde ik dat natuurlijk heel graag lezen.”

Social media-generatie

En ook over de inhoud van de film was Halina direct razend enthousiast. “Ik wilde graag een film maken die commentaar geeft op deze tijd, op de jongere generatie die leeft voor social media, maar eigenlijk gaat het net zo goed over mezelf en mijn eigen telefoonverslaving”, legt ze uit.

Pete Davidson

De cast van de film bestaat absoluut niet uit de minste acteurs. Zo verschijnen onder andere Amandla Stenberg en Maria Bakalova naast bekende namen als Lee Pace en Pete Davidson. Yes – Halina heeft gewerkt met de ex van niemand minder dan Ariana Grande en Kim Kardashian!

“Ik wist meteen dat ik hem wilde hebben voor de rol van David en gelukkig zei hij ‘ja’”, deelt Halina. “Ik begrijp wel waarom hij Kim en al die fantastische vrouwen kan krijgen, want Pete is ontzettend lief en down to earth.”

Dit artikel is onderdeel van een interview met Halina Reijn uit de nieuwste Grazia. Benieuwd naar de impact van haar verhuizing naar New York, haar ervaringen met de American Dream en de reacties van de pers op Bodies, Bodies, Bodies? De nieuwste Grazia ligt vanaf woensdag 31 augustus in de winkels!

Bron: Grazia | Interview: Jill Waas | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws