Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Whut: als je (veel) alcohol drinkt word je vaker gestoken door muggen

Oh no...

De weergoden zijn ons goedgezind in augustus, waardoor we nog heerlijk van het zomerweer kunnen genieten. Als we dan toch één nadeel mogen opnoemen, zijn het toch wel echt de muggen die ons nachtenlang wakker kunnen houden. Maarre, wist je dat alcohol weleens de boosdoener zou kunnen zijn van al die muggenbulten?

Drankjes in de zomer

Of je een zomerse dag nu doorbrengt op het terras of in je eigen achtertuin: er komt vaak een alcoholische versnapering bij kijken. Een cocktail, wijntje of (fruit)biertje geeft ons meteen het ultieme zomergevoel. Maar als je muggenbulten wilt voorkomen, kun je de alcohol voortaan beter verruilen voor water of cola. Alcoholische drankjes hebben namelijk niet zo'n positieve invloed op muggen.

Vaker gestoken

Het drinken van alcohol kan er namelijk voor zorgen dat je vaker wordt gestoken door muggen. Hoe dat komt? Muggen komen af op lichaamsgeur en besluiten op die manier of ze je wel of niet steken. Wanneer jij een verfrissende cocktail of lekker wijntje hebt gedronken, doet dat iets met jouw lichaamsgeur. Hierdoor vindt een mug jou ineens een stuk aangenamer ruiken, en ben je helaas sneller de pineut. De kans is groot dat jij de volgende dag met enorme jeuk en grote bulten wakker wordt. Aiii...

Eén drankje

Ach, één drankje kan toch wel? Helaas, als het op muggen(bulten) aankomt is een drankje al genoeg om de zoemende beestjes aan te trekken. Om dit te voorkomen kun je alcoholische drankjes dus beter laten staan in de zomer. Het maakt overigens ook niet uit voor welke drank je gaat, want het effect is bij ieder drankje met alcohol hetzelfde. Alcohol heeft overigens nóg een nadeel. Je bloedvaten worden wijder, waardoor je wederom een eenvoudige prooi bent. Good to know!

Bron: Fem Fem | Beeld: Emily in Paris