BOOS doet nieuwe onthullingen over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice

Volgens BOOS is er gesjoemeld met de waarheid.

Begin dit jaar hield iedereen even hun adem in toen Tim Hofman in een aflevering van BOOS een hoop misstanden achter de schermen van The Voice of Holland blootlegde. Onderzoeken lopen nog en er is nog niemand daadwerkelijk voor de rechter verschenen, maar vandaag kreeg dit verhaal alweer een staartje. Zojuist kwam BOOS namelijk met een tweede aflevering over The Voice.

Recap

In januari werd de showbizz-wereld flink opgeschud door een lading beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Er liggen nu zo’n zeven aangiften tegen betrokkenen bij The Voice. Coach Ali B krijgt de zwaarste beschuldigingen: twee aangiftes van verkrachting en één van aanranding. Tegen regisseur Martijn N werd twee keer aangifte gedaan van aanranding en tegen Jeroen Rietbergen één keer. Tot slot ligt er een aangifte van onzedelijk gedrag tegen Marco Borsato door een vrouw die destijds vijftien jaar oud was. Marco heeft tegenaangifte gedaan van smaad en laster.

Ook kwamen er verschillende tientallen andere meldingen binnen over mogelijk grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij de talentenjacht. De show werd dan ook direct stopgezet. In mei dit jaar kwam er bovendien nog een vrouw naar buiten die meldde dat John de Mol, het hoofd van Talpa, al vanaf 2018 op de hoogte geweest zou zijn van het grensoverschrijdende gedrag bij de show. In de eerste aflevering van BOOS claimde hij nog dat de eerste meldingen pas in april 2019 bij hem binnenkwamen.

Tweede aflevering: leugens en halve waarheden

In de aflevering die zojuist online is gekomen, staan drie mensen centraal. Naast John de Mol komen ook Rick Brug en Linde de Jong aan bod. Zij waren destijds zakelijk directeur bij Talpa en creative director bij The Voice.

In de nieuwe aflevering komt nieuwe informatie naar buiten, stelt BOOS. Zo is er een opgenomen telefoongesprek te horen, met meer informatie over de meldingen van grensoverschrijdend gedrag door Jeroen Rietbergen. Zo zouden Rick en Linde namelijk samen naar John de Mol zijn gegaan met een verslag van vier vrouwen, die grensoverschrijdend gedrag hebben meegemaakt op de werkvloer bij Talpa. Dat is een heel ander verhaal dan die ene melding over één slachtoffer waar John de Mol het over had in de eerste BOOS-aflevering over The Voice.

Uiteindelijk wordt er van alle kanten ontkend dat mensen wel op de hoogte waren van deze meldingen, en de conclusie van BOOS is dan ook dat er érgens iemand niet de volledige waarheid heeft gesproken over de misstanden: of John de Mol in de vorige aflevering van BOOS, of Rick Brug en Linde de Jong in hun verslag aan John de Mol.

Wederhoor

Zowel ITV als Talpa houden de lippen verder stijf op elkaar, en de drie hoofdrolspelers willen verder ook niet reageren bij BOOS. Talpa-baas Paul Römer bracht vanmiddag wel al een statement naar buiten met zijn twijfels over de nieuwe onthullingen. “Ik vind er wat van dat Hofman als hij belt, niet aankondigt dat hij de gesprekken opneemt als materiaal voor een uitzending”, deelde hij vanmiddag bij NPO Radio 1.

Gisteren kwam John de Mol zelf bovendien met een verklaring dat hij ‘verbijsterd was’ door de ‘valse beschuldigingen’. “Er is ons een transcript gestuurd van een heimelijk opgenomen telefoongesprek en een aantal apps. De transcriptie van het opgenomen telefoongesprek was geanonimiseerd en geredigeerd. Mede daardoor was het gesprek nauwelijks te begrijpen. Dat maakte het lastig om daarop te reageren”, stelde hij. Ook uit de vrijgegeven appjes kon hij ‘geen nieuwe informatie’ halen. “Al met al is er geen enkele concrete onderbouwing van de beschuldiging.”

De aflevering eindigt met een nieuwe oproep aan slachtoffers en getuigen van dit grensoverschrijdende gedrag om zich te melden.

Bron: BOOS S08E01 | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws