Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what?! Cardi B deelt bijzondere hack voor gezonde lokken

Er blijkt dus een kern van waarheid in de lifehack te zitten!

The Road to F9

We hebben allemaal onze eigen routines qua haar. De een wast het daily, de ander laat er liever een paar dagen tussen zitten, maar over één ding kunnen we het eens zijn: een lekker-ruikende shampoo maakt een wereld van verschil. We stonden dan ook behoorlijk te kijken van de bijzondere haar-hack die artiest Cardi B onlangs deelde, maar er lijkt toch écht een kern van waarheid in haar geurige tip te zitten.

Haar-hack

Waar wij voor onze wasbeurt namelijk onder de douche springen, duikt Cardi namelijk eerst de keuken in. Bij een set before and after-foto's deelt Cardi haar bijzondere hack. "Mijn laatste twee wasbeurten heb ik uien gekookt, en het water gebruikt om mijn haar te wassen", schrijft de rapper. Uh, say what?

"Zes jaar geleden deed ik dit toen ik mijn healthy hair growth journey begon. Toen stopte ik ermee omdat ik heel lui werd", deelt ze. Maar nu is de beauty dus weer helemaal back met de bijzondere haar-hack. "Het is geurloos en het valt me op dat m'n haar er een mooie glans van krijgt", aldus Cardi.

View this post on Instagram

A post shared by Cardi B (@iamcardib)

Kern van waarheid

Natuurlijk zijn wij even verder gaan zoeken naar de science achter deze lifehack, en wat blijkt? Ui kan inderdaad helpen voor lange, luscious lokkenHealthline schrijft onder andere dat uiensap op de hoofdhuid voor extra sulfur kan zorgen voor extra sterk en dik haar. Bovendien zou dat sulfur ook helpen bij de aanmaak van collagen, wat je lokken óók een boost geeft.

Een onderzoek uit 2002 zou de conclusie ondersteunen dat ui in elk geval hair loss tegengaat. "De groep die hun haar met uiensap waste, ervaarde meer haargroei dan degenen die het wasten met kraanwater. Het effect leek bovendien groter te zijn bij mannen, dan bij vrouwen." Wel plaatst Healthline hierbij de opmerking dat dit onderzoek dus al ruim twintig jaar oud is, en niet alle deelnemers netjes hun uienkuur hebben afgemaakt. De mogelijkheid dat het helpt, is er dus in elk geval.

En zoals Instagram zelf al deelt bij de kiekjes van Cardi: "Als Cardi haar haar wast met uienwater, dan wassen wij ons haar met uienwater."

Bron: Healthline, Instagram @iamcardib | Beeld: Brunopress