Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Imen over tweede keer Love Island: ‘Ik vond het een grote stap om weer te doen’

'Even naar binnen lopen voor vijf mannen? Mij niet bellen!'

Het was misschien wel dé Love Island-verrassing van dit seizoen te noemen: de all stars die hun herintrede in Casa Amor maakten. Imen was een van de lucky ones en met Grazia blikt ze terug op haar tweede LI-avontuur.

Opnieuw meedoen

Wat waren Love Island-fans blij toen fan favorite Imen haar intrede in Casa Amor maakte. En hoewel het leek alsof ze dat wel effe deed, vond de beauty het best spannend. “Ik vond het best een grote stap om het weer te doen. Om de stoute schoenen aan te trekken en om ervoor te gaan." Waarom ze dat dan toch deed? Dat was voor haar heel simpel. "Ik geloof heel erg in dit liefdesavontuur, omdat ik de vorige keer hartstikke verliefd was. Ik heb natuurlijk veel liefdeskoppel zien ontstaan en twee van die stelletjes zijn nog steeds samen. Voor mij was het dus heel duidelijk: Love Island kan jou en de juiste persoon echt wel bij elkaar brengen. Dus ik dacht: Let's go!"

Overigens vond Imen het fijn dat ze via Casa Amor het programma weer inkwam. "Ik zou never nooit alleen als bombshell naar binnen durven lopen! Dat weet iedereen van mij. Misschien denken sommigen wel: die heeft een grote mond, ze is hartstikke stoer. Maar even naar binnen lopen voor vijf mannen? Mij niet bellen! Dat had ik niet gedurfd, daarom was ik heel blij met Casa Amor."

Op zoek naar liefde

Hoewel het concept van het programma natuurlijk nog steeds hetzelfde was, merkte Imen dat ze haar avontuur dit keer anders ervoer. "De vorige keer matchte ik zo goed met alle mensen in de villa, ze werden echt mijn vrienden. Sommigen zelfs vrienden voor het leven. Nu was de band met de rest wel anders. En ik keek er zelf ook heel anders tegenaan. Ik stond er anders in: ik was echt op zoek naar liefde voor mezelf, minder gefocust op vriendschap. Ik was daar veel meer mee bezig deze keer."

Aanvankelijk kwam Imen naar Love Island voor Merijn, maar hij maakte op een pijnlijke manier bij de vuurkorf duidelijk dat er voor hem niet meer dan vriendschap in zat. Een flinke klap. Toch probeerde Imen zich opnieuw open te stellen voor de liefde. "Maar dat was niet makkelijk", vertelt ze daarover. "Volgens mij was dat heel duidelijk te zien." Toen bombshell Nathan in de villa kwam, lukte het haar iets beter. "Openstellen voor de liefde was wel een groot woord, maar ik had het heel leuk met Nathan. Ik was vooral geïnteresseerd in hem. Ik kreeg met hem echt een emotioneel band en ik kon zo goed met hem lachen, iets wat ik met Merijn later ook niet meer zo goed kon."

Samen met Nathan bereikte Imen tot haar grote verrassing dan ook de finale. "Ik had eigenlijk verwacht dat Raffi en Merijn in de finale zouden staan. Ik dacht echt dat wij naar huis zouden gaan, omdat Nathan er superlaat bij was gekomen."

De toekomst

Inmiddels zijn de opnames van Love Island al even achter de rug en zijn Imen en Nathan beiden weer terug in Nederland. Een relatie hebben de twee niet, al staan ze beiden wel open voor de liefde. "We zijn echt aan het daten, we gaan wel zien waar het naartoe leidt."

Of het met Nathan iets gaat worden of niet, is dus de vraag. Al zal Imen er binnenkort hoe dan ook een nieuwe liefde bij hebben: "Ik heb er lang over nagedacht, een jaar denk ik, maar er komt sowieso een hondje!", deelt Imen blij. "Ik heb er superveel zin in om het hondje op te voeden en dan gaan we wel kijken wat de toekomst nog meer brengt."

Beeld: RTL, Videoland