De mooiste plekken om in München te verblijven tijdens het Oktoberfest

Wij zetten drie goede opties op een rij.

Lees ook

Op 17 september begint het Oktoberfest in München. Wil jij erbij zijn? Dan is het verstandig om alvast je verblijf te regelen. Miljoenen mensen bezoeken het populaire bierfeest, dus alles zit snel vol. Geen idee waar je moet beginnen? No worries. Wij tippen drie fijne appartementen in de buurt van het Oktoberfest-terrein.

1. Airbnb, stadscentrum – kleine kamer voor vrouwelijke gasten

Ben je een vrouw en reis je alleen? Dan is dit een leuk onderkomen. Het ligt in de binnenstad van München. De trein en metro liggen op 5 tot 8 minuten lopen. Het kost je vanaf daar ongeveer een kwartier om op het festivalterrein te komen. 

In de kamer is een keuken om een ontbijtje te maken. Als je daar geen zin in hebt, kun je het ook voor een klein bedrag voor je laten maken. Er zijn ook bakkerijen, restaurants en een Starbucks in de buurt. De slaapkamer heeft een slaapbank en een kleine kledingkast. Handig voor de oktoberfest kleding voor dames. Ook leuk om te weten: de eigenaar is een Superhost. Ze is dus een ervaren en gewaarde verhuurster. Klik hier om te boeken.

2. Airbnb, privékamer met minibar in het stadscentrum

Deze privékamer in een huurcomplex is voor twee personen. Het ligt in het centrum van München. De Hauptbahnhof is 5 tot 10 minuten lopen. Vanaf daar ben je al in ongeveer vijf minuten bij het festivalterrein. 

De kamer ligt op de tweede verdieping. Er is helaas geen lift maar daar krijg je wel een minibar met service voor terug. Er is ook een keuken en een balkon. Lekker nog even nazomeren dus, als het weer goed is. Klik hier om te boeken.

3. Airbnb, 5 minuten lopen naar Oktoberfest-terrein

Een prijzig appartement (€450 per nacht), maar wel the place to be! Het ligt namelijk op slechts vijf minuten lopen van het Oktoberfest-terrein. Het is een gezellig ingerichte ruimte met een keuken, badkamer en een zithoek met een tweepersoonsbed. Er zijn supermarkten in de buurt voor als je zelf wilt koken, of het eten op het festivalterrein te duur vindt. Klik hier om te boeken.

Voorbereiding

Wees er snel bij als je tijdens het leukste feest van het jaar op een van deze plekken wilt verblijven. Vergeet ook niet om je reis en mooie oktoberfest kleding te regelen. Een dirndl voor de ladies en een lederhose voor mannen kan natuurlijk niet ontbreken tijdens dit feestje. Enne, die zijn er tegenwoordig in allerlei leuke kleuren en printjes. Vergeet ook niet om een tafel in een biertent te reserveren en contant geld mee te nemen. Alles geregeld? You’re good to go. Veel plezier!

 

Laatste nieuws

Zie ook