Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gaan jij en je bestie way back? Dan herken je deze 5 dingen sowieso

Vooral nummer 4 is heel herkenbaar!

Ken jij je best friend al vanaf de basisschool? Dan hebben jullie al heel veel dingen meegemaakt samen. Van gekke avonturen tot moeilijke momenten: jullie waren er altijd voor elkaar – en dat schept en band. De volgende vijf dingen zijn voor jou en je bestie dan ook heel herkenbaar.

1. Gewoontes

Doordat jullie al zo'n lange tijd samen doorbrengen, zorgt dat voor een heleboel eigen gewoontes. Van buitenspelen tot elkaars haren doen, met barbies spelen of in de zandbak spelen, elke keer verzonnen jullie wel weer wat. Naarmate jullie ouder worden, doen jullie waarschijnlijk iets andere dingen, maar het is altijd leuk om nog een keer terug te kijken naar jullie kindertijd en jullie eigen gewoonten onder de loep te nemen na al die jaren.

2. Crushes

Erg herkenbaar voor besties is het praten over jullie crush. Hoewel het vroeger eerder ging als: 'Ik ben verliefd op ... En jij?', gaat het nu waarschijnlijk wel wat anders. Vroeger waren jullie waarschijnlijk elke week verliefd op iemand anders, waardoor jullie altijd wel iets hadden om over te praten.

3. Bijnamen

Natuurlijk praten jij en je bestie over alles en iedereen, maar dat kon zeker niet als jullie ergens in het openbaar waren. De gouden oplossing: bijnamen verzinnen! Jullie verzonnen de gekste bijnamen voor anderen, zodat jullie lekker ongegeneerd over anderen konden praten waar ze bij waren.

4. Weet je nog?

Doordat jullie jarenlange vriendschap waarschijnlijk veel leeftijdsfasen heeft moeten doorstaan, zijn er genoeg verhalen te vertellen die jullie hebben meegemaakt. De een weet waarschijnlijk meteen waar de ander het over heeft als ze weer een verhaal oprakelt van vroeger. Een vage zin als: 'Weet je nog die ene keer?' zegt al genoeg. Om elkaar te begrijpen is daarom ook zeker geen probleem, terwijl het voor anderen waarschijnlijk als codetaal klinkt.

5. Door en door

Je hebt het meteen door als je bestie verdrietig of boos is. Jullie kennen elkaar door en door waardoor je ook meteen weet waar het over gaat. Dan zit er nog maar één ding op en dat is er zijn voor je bestie. Gelukkig heb jij dan ook weer de kracht om haar zo snel mogelijk weer aan het lachen te maken.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Girlscene | Beeld: Emily in Paris