Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gideon blikt terug op Love Island: ‘Ik ben mezelf wel een paar keer tegengekomen’

Gideon had een fijne tijd in de villa, maakte vriendschappen voor het leven én leerde zichzelf beter kennen.

Het Love Island-avontuur eindigde voor Gideon helaas niet met ware liefde. Of hij zijn tijd in de villa daarmee een flop vond? Zeker niet. Met Grazia blikt hij terug op zijn deelname.

Exit

Vorige week zagen kijkers van Love Island dat Gideon de villa moest verlaten. Hij zat in een vriendschapskoppel en daarom vonden de andere Islanders dat hij en zijn koppelpartner Tene de minste kans hadden op ware liefde. Dat hij naar huis moest, zag hij daarom wel aankomen. "We wisten allemaal dat ik in een vriendschapskoppel zat en ik wist zelf ook wel dat ik onderaan zou staan", vertelt hij wanneer we met hem bellen.

Dat hij naar huis moest, was natuurlijk jammer, maar hij had er ook vrede mee. "Supererg vond ik het niet. Ik voelde al aankomen dat er die dag wat ging gebeuren en ik had gesprekken met de jongens gehad. Het klinkt raar, maar ik voelde dat ik naar huis moest en ik had al een soort van afscheid genomen. Ik had het al een plekje gegeven voor het daadwerkelijk ging gebeuren."

Veel hoop op een romantische connectie had Gideon kort voor zijn exit ook niet meer. "Dat was lastig. Ik wist dat er in de villa niemand voor mij tussen zat. Het zijn allemaal heel leuke en aardige dames, maar op romantisch vlak klikte het niet. Dan zou er een bombshell in de villa moeten komen die voor mij zou kiezen en ik had dan ook voor haar moeten kiezen. Die kans was best klein."

Terugblik

Als je op zoek bent naar ware liefde, is het natuurlijk jammer als je die niet vindt. Toch vond de 25-jarige het een mooie tijd. "Ik kijk terug op een leuke periode, waarin ik ook veel over mezelf heb geleerd. Ik ben mezelf wel een paar keer tegengekomen."

In het dagelijks leven leidt Gideon een hectisch bestaan. Veel wordt daarom voor hem geregeld. "Het klinkt vreemd, maar in principe wordt alles voor mij geregeld. Ook als ik me rot voel, dan heb ik een manager die alles voor mij regelt, zodat ik me beter ga voelen. Dat was bij Love Island niet het geval. Nu zat je opgesloten in de villa, zonder telefoon. Als ik me even rot voelde, had ik alleen mezelf en de mensen in de villa. Ik heb daar toen wel mee om leren gaan en ik heb daarmee een beetje mijn zelfstandigheid terug gekregen."

Mooie vriendschappen

De liefde vond hij dan niet, maar Gideon ontmoette wel veel fijne mensen. "Ik heb veel vrienden gemaakt, ook echt vriendschappen voor het leven", deelt hij. "Met Amandine had ik een heel goede band. Ik kon met haar over alles praten. Als zij even in de put zat of als ik wat minder lekker in mijn vel zat, hielpen we elkaar. En dat is ook wel wat we nu voortzetten. Nu zij weer terug is (van het programma, red.), hebben we weer leuke en gezellige gesprekken met elkaar." Maar ook met alle andere heren op Gran Canaria klikte het goed. "Ik mag ze allemaal, het zijn allemaal topgozers!"

Beeld: Video, RTL