Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Demi Lovato wil weer aangesproken worden met zij en haar

De zangeres laat zien dat genderidentiteit veranderlijk is.

Demi Lovato maakte een jaar geleden bekend aangesproken te willen worden met hen en hun, maar komt daar nu op terug. De zangeres vertelt op openhartige wijze over haar zoektocht naar haar genderidentiteit.

'Fluïde'

In de podcast Spout laat ze weten dat ze weer gebruik maakt van de persoonlijke voornaamwoorden zij en haar. Waar Demi eerder een balans voelde in haar 'feminiene en masculiene energie' en zichzelf vooral mens voelde, is dat nu anders. "Recentelijk voel ik me meer feminien", zegt de artiest. Ze legt uit dat ze zichzelf nu ziet als een meer 'fluïde persoon', wat betekent dat haar genderidentiteit veranderlijk is.

Respect

Ook wil Demi benadrukken hoe belangrijk het is om hierover te spreken en dat het vinden van de juiste persoonlijke voornaamwoorden in het algemeen een leerproces is voor velen. Zo ziet ze ook haar veranderde zelfbeeld: "Niemand is perfect." Het is een zoektocht en er moet ruimte zijn om op beslissingen terug te komen. "Iedereen maakt weleens fouten met persoonlijke voornaamwoorden, maar uiteindelijk draait het allemaal om respect", zegt ze.

Non-binair

Demi Lovato verwees een jaar geleden naar zichzelf als non-binair. De artiest voelde zich niet thuis in de categorie man of vrouw. Na 'zichzelf jarenlang onderdrukt te hebben', voelde Demi zich eindelijk bevrijdt, liet de artiest in een openhartig gesprek met actrice Glenn Close en presentator Anderson Cooper weten.

“Ik ben opgegroeid in het zuiden van Amerika en werd christelijk opgevoed. Ik geloofde in de dingen die me verteld werden”, begon Demi toen. “Toen ik naar Los Angeles kwam, besefte ik dat ik queer was, dus openstaand voor een brede gender-identiteit of seksualiteit.” Aha!
Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress