Demi Lovato openhartig over non-binair zijn: ‘Heb mezelf jarenlang in een hokje geduwd’

De artiest kwam deze week uit de kast als non-binair.

Lees ook

Demi Lovato kwam deze week uit de kast als non-binair. De artiest voelt zich niet thuis in de categorie man of vrouw. Na 'zichzelf jarenlang onderdrukt te hebben', voelt Demi zich nu eindelijk bevrijdt, laat de artiest in een openhartig gesprek met actrice Glenn Close en presentator Anderson Cooper weten.

Vrijheid

“Ik ben opgegroeid in het zuiden van Amerika en werd christelijk opgegroeid. Ik geloofde in de dingen die me verteld werden”, begint Demi. “Toen ik naar Los Angeles kwam, besefte ik dat ik queer was, dus openstaand voor een brede gender-identiteit of seksualiteit.”

Dat de artiest nu eindelijk zichzelf kan zijn, voelt als een opluchting. “De grootste vrijheid die ik nu voel, is dat ik dat deel van mezelf ook echt accepteer”, aldus Demi. “Ik heb dat jarenlang onderdrukt en mezelf voorgedaan als de persoon die men graag wilde zien.”

Iedereen pleasen

De artiest werd jarenlang in het hokje 'vrouw' geplaatst, maar laat weten zich hier niet thuis in te voelen. “Nu kan ik eindelijk mijn authentieke zelf zijn, zonder dat ik me nog langer in een hokje plaats of laat plaatsen”, gaat Demi verder.

Demi's eetprobleem is een groot onderdeel geweest van het proces. “Ik maakte mezelf altijd kleiner om iedereen om me heen maar te pleasen. En daar werd ik doodongelukkig van. Maar ik heb een sterke stem en groot bereik, letterlijk en figuurlijk, dus ik wil de wereld laten weten dat ik mijn leven ga leiden zoals ik dat wil. Ik wil nooit meer terug naar vroeger.” You go, Demi!

Beeld: BrunoPress | Video: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook