Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Millenials opgelet: leef je zuurstokroze-droom met Barbiecore!

I'm a Barbie girl...

Roze, roze en nog eens roze: daar draait het allemaal om bij Barbiecore. Onze millenial-gebeden zijn verhoord bij deze trend, want neon-roze is helemaal het en kan op talloze manieren gestyled worden. Een trend die perfect is voor de zomer. You can be anything!

Film

De Barbiecore-trend is geïnspireerd op de aanstaande release van Greta Gerwig's film Barbie (die uitkomt in juli 2023) en is gecentreerd rond de duidelijke retro-Barbie-roze tint. Naast fantastische roze outfits is de trend is al uitgebreid met accessoires die normaliter geschikt zouden zijn voor Barbie. We hebben het over gigantische telefoons en handtassen, hoge paardenstaarten, skeelers en retro zonnebrillen.

Trendsetters van Barbiecore zijn Margot Robbie en Ryan Gosling, die Barbie en Ken spelen in de aangekondigde film. De styling is waan-zin-nig. Zo is deze look gebaseerd op de Hot Skatin' Barbie-pop uit 1994. Gaaf!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door WWD (@wwd)

Hakken

Enne, niet alleen op de set van een Barbie-film worden zuurstokroze pakjes gedragen. Ook andere celebs hebben zich laten inspireren door hun favoriete Barbiepop. Zo droeg Anne Hathaway tijdens een Valentino show in Rome een sparkling pink dress met gigantische Barbie-hakken. Wauw!

Ook zangeres Lizzo zocht een monochromatische roze outfit bij elkaar, compleet met roze panty en handschoenen - en haar Ken (Mike Wright) natuurlijk.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Lizzo (@lizzobeeating)

Maarre, Barbie gaat natuurlijk niet alleen de rode loper op of naar een fashion show, want she can do anything! Dus ook als we gewoon lekker de hort op gaan, zijn er genoeg suikerspinroze outfits die je kunt samenstellen.

Barbie on the job

Of kies voor een meer zakelijke look - want Barbie gaat ook naar kantoor - met een toffe blazer en blouse in rozetinten. Gaaf detail: een mini-handtasje in pastelkleur en een pastelroze zonnebril.

Leuk die Barbiecore-trend, maar niet zo'n fan van een gehele outfit in roze? Kies voor een statement piece in de Barbie-kleur en hou de rest simpel. Met een roze rok of blazer steel je al de show. Voeg pastelkleurige accessoires toe om in de Barbiecore-style te blijven.

Feministisch statement

Barbiecore wordt niet alleen gevolgd als een modetrend, maar ook als een statement. Mattel, de makers van Barbie, hebben door de jaren heen flink wat kritiek te verduren gehad. Barbie zou niet hebben bijgedragen aan een bepaald schoonheidsideaal voor vrouwen. Daar kunnen we ons wel wat bij voorstellen. Door deze hyper-vrouwelijkheid op deze manier uit te dagen, wijzen mensen verouderde schoonheidsidealen af. Je hoeft geen stereotype Barbie-lichaam te hebben om Barbie's kleding aan te trekken, wordt daarmee gezegd. Enne, dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress, Instagram