Oranje boven! Zo draag je dé kleur van de zomer

Fashionable, vibrant & flirty.

Hoewel wij gek zijn op natuurlijke en basic tinten (hallo, zwart, wit en beige), is de zomer natuurlijk dé gelegenheid bij uitstek voor een pop of colour. Enne, wat schreeuwt er nou meer zomer dan oranje? Wij delen enkele manieren waarop je de zomerkleur kan opnemen in je garderobe.

Oranje boven!

Denk je bij de kleur oranje gelijk aan Koningsdag, voetbal of andere Nederland-gerelateerde praktijken? Snappen we. Eerder deelden we al dat outfits voor zulke events ook heel modieus kunnen zijn, maar ook buiten de festiviteiten om mag oranje niet aan je garderobe ontbreken. De kleur maakt al een tijdje furore op Instagram en wij kunnen heel goed begrijpen waarom. Het is sassy, vibrant en flirty. En daar houden we van!

Hoe je de zomerse kleur het best kunt dragen? Dat laten we uiteraard aan jou over. Er zijn talloze manieren hoe je oranje in je outfits op kunt nemen, waarvan wij onze absolute favourites delen.

Van head to toe

Wil je echt indruk maken met je oranje outfit? Dompel dan je gehele look van head to toe onder in de zomerse kleur. Denk bijvoorbeeld aan een co-ord of een oranje jurk met bijpassende heels en zonnebril. We like.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dayanaira (@dayanaira_summer)

Statement piece

Vind je van kop tot teen in het oranje een beetje te veel van het goede? Dan kun je ook voor een statement piece kiezen. Zo draagt Jenn Muchelas (@jmuchelas) een oranje bandeautop (die momenteel ook helemaal hot and happening zijn) en houdt ze de rest van haar outfit neutraal. Hierdoor is je outfit niet too much, maar toch wat levendiger dan alleen maar neutrale tinten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jenn Muchelas (@jmuchelas)

Op het strand

Neem afscheid van die zwarte bikini die je al jarenlang draagt, en kies voor een exemplaar in een vibrant oranje kleur. Maak je beach outfit af met een witte of matching oranje sarong en een belly chain of schelpenkettingen. Leuke bonus: oranje staat práchtig bij een zongebruinde huid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dayanaira (@dayanaira_summer)

Pop of colour

Wanneer je normaal gesproken alleen maar zwart of neutrale tinten draagt, kan een oranje outfit nogal ver buiten je comfort zone zijn. Om toch wat van de zomerse kleur in je look mee te nemen, kun je kiezen voor een pop of colour in de vorm van bijvoorbeeld een handtas, een zonnebril of een sjaaltje in je haar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Naast dat je oranje op verschillende manieren kunt verwerken in je garderobe, is de zomerse kleur ook voor verschillende gelegenheden te dragen. Zo is het bij uitstek een kleur voor een beach day, maar ook voor een avondje uit is oranje the way to go op een zwoele zomeravond. Happy summer!

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws